Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

PřeKLENeme problémy!

Počet bystřických skautů letos překročil stovku a daří se jim. Bohužel se jim doslova hroutí střecha jejich klubovny nad hlavou. Proto se rozhodli jednat a ve spolupráci s městem Bystřice nad Pernštejnem chtějí postavit novou základnu. Vaše dary pomohou dofinancovat stavbu a interiérové vybavení. Pojďme společně přeKLENout problémy s nevyhovujícími prostory!

vybíráme od 10.4.2018

Nová klubovna střediska KLEN

Podpora skautů z Bystřice nad Perštejnem
85 831 Kč
vybráno 86 % z 100 000 Kč

přispělo

69 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kritická situace se stavem naší klubovny nás donutila jednat. Současnou klubovnu na Lužánkách, která dříve sloužila jako ubytovna pro dělníky, obýváme již 17 let a je v havarijním stavu. I přes naši snahu o její údržbu není v našich silách coby neziskové organizace opravit budovu, s níž bylo od začátku počítáno jako s dočasnou. Nevyhovující hygienické i bezpečnostní podmínky nám znemožňují připravovat pro naše členy adekvátní program. Proto jsme se rozhodli po dohodě s městem Bystřice nad Pernštejnem postavit novou základnu, která by sloužila nejen skautům, ale i bystřickým horolezcům či spolku handicapovaných dětí a jejich rodičů Usměváčci. Samotná stavba základny byla projektantem vyčíslena na 6 milionů korun, k čemuž je třeba připočíst náklady na interiérové vybavení. Silná podpora veřejnosti nám pomůže při jednání o financování stavby s městem, Krajem Vysočina a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, hlavními potenciálními investory stavby. Děkujeme vám za vaši podporu, která pomůže dalším generacím dětí a mládeže z Bystřicka prožít nezapomenutelné zážitky ze skautské činnosti, jejíž historie sahá až do roku 1929.

                                      toto je naše aktuální klubovna.....
                                    ....... s propadající se podlahou     
   
NOVÁ ZÁKLADNA:
Již před mnoha lety, kdy jsme byli nuceni se přestěhovat z bývalé klubovny na sídlišti do té současné po házenkářích, bylo jasné, že i tato bude jen dočasným útočištěm. Nakonec jsme v tomto provizoriu, které jsme náležitě zkulturnili, vydrželi 17 let. Nyní se však propadají podlahy, nedostatečná izolace způsobuje v zimě zamrzání vody a chlad i při pravidelném vytápění, opěrné zdi jsou vychýlené a na některých místech do klubovny při větších deštích zatéká. Rekonstrukce takového objektu, který nestojí na pevných základech nýbrž na panelech a který je v záplavové zóně nepřichází v úvahu. Z těchto důvodů jsme se rozhodli pro stavbu nové moderní a bezbariérové základny, v níž budou 4 klubovny, sklad vybavení a společenská místnost pro pořádání besed, kurzů či vnitřních her. Navíc bude mít základna sociální zařízení a kuchyňku, odpovídající oproti současné klubovně hygienickým normám. Jde tedy o naprostý základ, který si zaslouží jak děti, tak i vedoucí, kteří se o ně zdarma ve svém volném čase starají.
                                 a toto je vizualizace nové základny
         

KDO JSME
Jsme skauti a skautky ze střediska Klen Bystřice nad Pernštejnem. Počet našich členů každoročně narůstá a v letošním roce nás je 110. Středisko sdružuje čtyři dětské oddíly, oddíl mládeže a oddíl dospělých činovníků a vedoucích. Každý týden probíhají v klubovně pravidelné schůzky jednotlivých oddílů a o víkendech je klubovna využívána pro víkendové výpravy nejen bystřických skautů. V létě pořádáme letní tábor, jehož se každoročně účastní až 70 táborníků. Naše středisko se rovněž podílí na organizaci mnoho veřejných akcí jako je roznášení Betlémského světla, Skautský countrybál či Mezinárodní festival outdoorových filmů. Naši členové se pravidelně účastní i mezinárodních výměnných setkání a vzdělávají se v kurzech akreditovaných Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Aktuality z naší činnosti naleznete na našem webu  či na facebookovém profilu


NA CO BUDOU PENÍZE POUŽITY
Finanční prostředky z této sbírky budou poskytnuty středisku Klen v plné výši prostřednictvím Skautské nadace Jaroslava Foglara, která aministrativně zajišťuje sbírku.  Veškeré prostředky z této sbírky budou použity na realizaci stavby, interiérové vybavení základny a její uvedení do provozu.

ZNÁSOBENÍ VAŠÍ DAROVANÉ ČÁSTKY
Díky Skautské nadaci Jaroslava Foglara je nyní nově ke každé darované koruně přidáno 50haléřů. Takto nám nadace přispěje až do výše 10 000Kč, takže i malý dar má pro nás velkou cenu.


POTVRZENÍ O DARU
Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu. Potvrzení o přijetí daru vám bude doručeno emailem koncem ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte při výběru způsobu platby.

Jménem všech bystřických skautů a skautek všem dárcům mockrát děkuji! Díky těmto příspěvkům nám pomůžete splnit náš společný sen a umožníte tak stovkám dalších kluků a holek prožívat nezapomenutelná dobrodružství a navazovat celoživotní přátelství. V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat na emailu  skaut.bystrice@gmail.com

Luboš Gável - Upír
vedoucí střediska
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Mnoho štěstí se stavbou!

Petr Rokoský
100 Kč

Výzva

Martin Samek
2 000 Kč

Mamut - výzva (-:

Miloslav Chlumský
1 000 Kč

Děkujeme, Tomanovi!

Dárce
2 000 Kč

I v těžkých dobách je dobře že držíme pospolu

Luboš Gável
600 Kč

Držím palce.

Petr Kolbábek
2 500 Kč

skola-lyzovani.cz vás zdraví. Ať se daří... :) dan

fun group
5 000 Kč

Věříme že se Vám Váš cíl podaří splnit.

Ilona a Zdeněk Hovorkovi
1 000 Kč

Dobrovolné příspěvky od rodičů z tábora + Zdenda Dobeš a kolektiv prodej ručně vyráběných turbánků.

Josef Samek
1 376 Kč

Doufáme, že se stavba nové klubovny zdaří.

HOROLEZECKÝ ODDÍL LEZCI Z VYSOČINY, z.s. akce ROCK FOR SKAUT
716 Kč