ADRA, o.p.s.


Humanitární pomoc

Humanitární pomoc v zahraničí

Pomáháme lidem v nouzi. Těm, kteří se vlivem obtížných životních okolností ocitli bez střechy nad hlavou, obživy, přístupu ke vzdělání či v situaci ohrožující zdraví. Příčin těchto ztrát může být mnoho: zemětřesení, povodně, konflikty a jiné. Každý z nás se může jednou ocitnout v jejich kůži. Děkujeme, že jste tu s námi pro druhé.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Humanitární organizace ADRA má pobočky ve více než 100 zemích světa. Díky spolupráci s regionálními kancelářemi v nejrůznějších zemích světa máme vždy aktuální informace přímo z místa a přehled o potřebách tamějších lidí. Pomáháme lidem, kteří se ocitli ve velmi náročných podmínkách, postavit se opět na vlastní nohy. 

Zajišťujeme okamžitou humanitární pomoc - pitnou vodu, potraviny, zdravotní péči, hygienické potřeby, základní ošacení, přístřeší i psychosociální pomoc. V případě dlouhodobějších humanitárních krizí se soustředíme na rozvojovou spolupráci - zejména na zajištění obživy, vzdělání a zdraví. Zabraňujeme dalším ztrátám na životech a vracíme lidem důstojné životní podmínky. 
To vše díky podpoře vás, našich dárců a dárkyň.
 
                                                   Na co putují vaše dary? 
OBŽIVA  

Mnohé ženy se díky zhoršující se bezpečnostní situaci v některých afrických zemích ocitly samy se svými dětmi či vnoučaty. Potravinová soběstačnost je pro ně tedy mnohdy otázkou přežití.  
Za 500 korun můžeme zajistit nástroje a semena, pomocí kterých si africké ženy mohou založit vlastní zahrádku a zabezpečit svou rodinu. 
Za 1 500 korun můžeme koupit kozu, která poskytne mléko pro celou rodinu a zajistí, že africké děti dostanou každý den výživné jídlo.

VZDĚLÁNÍ
Pro mnohé děti uprchlíků (či bývalých uprchlíků) je vzdělání stále nedostupné. Tím, že obnovíme vybavení poškozených tříd v blízkovýchodních zemích, dáme možnost chodit do školy i těmto dětem. 
 
Za 600 korun můžeme pořídit školní tabuli. 
Za 1 400 korun můžeme nakoupit školní lavice a židle.  
 
ZDRAVÍ
Právo na ochranu zdraví má každý člověk. Při každém neštěstí je to právě zdraví, které utrpí největší újmu. Proto pomáháme zajišťovat zdravotnické a hygienické potřeby tam, kde jsou často nedostupné, např. v uprchlických táborech a chudých zemích. 
 
Za 250 korun můžeme zajistit balíček proti infekčním nemocem a zamezit tak šíření různých onemocnění.  
Za 1 400 korun můžeme koupit umyvadlo, které zajistí hygienu pro celou rodinu.  

Humanitární projekty jsou podpořeny z prostředků Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci humanitární pomoci poskytované do zahraničí.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (2)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Je potřeba šířit dobré skutky. ✊

Zuzana Šimková

Dar pro Ukrajinu

Bohuslava Příhodová
1 000 Kč

Děkujeme Vám, pane Michale Balcare, za Vaše služby, díky nimž mohou být naše dary posílány tam, kde jsou nejvíce potřeba.

Tomáš Bárta
3 000 Kč

Nedokážu si představit se v takové situaci ocitnout. Doufám ze můj příspěvek pomůže. ❤️

David Stonawski
100 Kč

Přeju hodně štěstí💪❤️

Ondřej Pohludka
50 Kč

Je mi ctí posloužit s Adrou druhým

Martin Špeta

Ivana Dubová - oprava jména

Ivans Dubová
600 Kč

Prosím o potvrzení o daru co nejdříve. Děkuji a přeji hodně zdraví, radosti a pohody do nového roku 2024!

Martina Hotová
500 Kč

Darem chci uctít památku svého syna Ondřeje, který měl možnost poznat, jak moc lidé v nemocnici Itibo pomoc a podporu potřebují.

Romana Cieslarová

Ať se daří ........

Zdeněk Svrček
1 000 Kč