Platforma pro udržitelný rozvoj a etiku, z. s.


Životní prostředí Zvířata

STOP Sečení srnčat

Dle hrubého odhadu jen v ČR zemře ročně následkem sečení na 60 000 srnčat a dalších živočichů. Postup kampaně: Informovat o problému co nejširší veřejnost, iniciovat kontrolu dodržování zákonných povinností a prosadit další ochranná opatření - viz. petice.

vybíráme od 22.1.2018
64 521 Kč

přispělo

120 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podpořte osvětovou kampaň STOP sečení srnčat, díky které se o vyhánění zajímá a aktivně zapojuje více dobrovolníků, zemědělců i mysliveckých spolků. Děkujeme 💚

Aktuality:
Moc děkujeme všem dárcům! Díky vaší podpoře jsme mohli zakoupit několik billboardových ploch, rozeslat letáčky, plakáty a samolepky do všech krajů, vyrobit filmík, posílat občasník a zakoupit pachové plašiče na louky, kde vyháníme. Podařilo se nám téma medializovat, čímž se udržuje zájem veřejnosti i zákonodárců v hledání dalších možností řešení.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Moc a moc držím palce, ať už NIKDY není žádné srnče posekáno a jiným způsobem usmrceno !!! To platí o všech zvířatech, která se neumí bránit a jediná škodná je ČLOVĚK !!!

Jarmila Jetmarová

Vážení, moc a moc Vám držím palce,ať už nikdy není srnče "posekáno", je to hrozná škoda, když se ještě něco podobného děje v 21. století.
Zrovna v pátek jsme s vnoučaty viděli přejetého kolouška v příkopu u silnice z Čerčan u Prahy směrem na Mrač a můžu Vám říct, že jsme dotyčného řidiče prokleli do desátého kolene, protože kdyby nejezdili rychle a jako prasata, tak by se to nestalo !!!!! Mějte se a ať se daří.....

Jarmila Jetmarová
1 000 Kč

Bémová Jana - zasílám alespoň 300,- ..vážím si lidí kterým není lhostejné bezduché ničení přírody a zvířat,jakoby někteří zapoměli ,že z přírody pocházíme a bez ní by jsme nemohli žít...

Jana Bémová
300 Kč

Srnčata jsou tak křehká... veškerá ta nádherná a dokonalá zvěř je důkazem úžasného Designéra a Stvořitele v jedné osobě. Jak by se mohl tak dokonalý organizmus vyvinout náhodným shlukem neživých molekul? Ani za miliony či miliardy let! Vždyť nebesa vypravují o Boží slávě; obloha vypovídá o díle Jeho rukou! (Bible - Žalm 19,2) Ať vám Bůh žehná ve vašem úsilí...!

Vladimíra Voráčková

Děkuji za vaši osvětu. Před vaší kampaní jsem o tomto problému vůbec nevěděla. Prosím, vytrvejte. Každé zachráněné mládě stojí za to. Podpořím vás, co budu moci.

Alena Nessmithová
1 000 Kč

I love nature and animals

Alena Šímová
300 Kč

Doufám,že se bude něco dělat a lidi nebudou lhostejný k těmto krásným zvířatům a,že je plno lidiček, kteří pomůžou ,tyto srnky jsou součástí i nás a bez nich by byla příroda smutná a lidi také.Škoda ,že ty , kteří s tím můžou něco udělat ,tak nedělají nic , bohužel začnou dělat až , když je pozdě!!!!!Musí se chránit, je to i pro naše děti ,aby věděli jak vypadají tyto nádherný srnčata v přírodě.❤ Díky vám a klobouk dolů , těm co se snaží je chránit.

Eva Bláhová
300 Kč

Přeji mnoho zdaru.

Dárce
500 Kč

Je skvělé, že otázky, které nehýbou společností, stojí za rozsáhlé úsilí jedinců a malých skupin. Díky ;)

Jakub W.

Škoda, že se nezobrazuje, kolik se už vybralo. Bylo by to více motivující.

Dárce
300 Kč