NaZemi, z. s.


Vzdělávání a výzkum Lidská práva

Chcete, aby vaše děti byly schopné myslet kriticky a v souvislostech?

Myslíme si, že by se děti měly připravovat na život ve 21. století, být schopné kriticky myslet, vidět věci v souvislostech a učily se žít odpovědně k lidem i k přírodě.

vybíráme od 10.1.2018
21 641 Kč

přispělo

27 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V době, kdy jsou lidé, místa, ekonomiky i životní prostředí v rámci naší planety čím dál víc propojené a vzájemně závislé, je důležité orientovat se ve světě, porozumět jeho propojenosti a uvědomovat si svůj vliv a roli v něm. 

Právě proto se téměř 20 let v NaZemi věnujeme globálnímu vzdělávání. To přispívá k tomu, abychom dokázali nacházet způsoby jak spolu žít s ohledem na potřeby všech a při zachování limitů planety.

Naše vzdělávací programy na školách rozvíjejí schopnost žáků a žákyň formulovat své názory, přemýšlet kriticky a v souvislostech a zároveň být solidární s druhými.

Vedle témat, jako jsou klimatická spravedlnost, nerůst, nastavení mezinárodního obchodu, ozbrojené konflikty, budoucnost práce či migrace, jsou pro nás důležité i metody, jakými pedagogové a pedagožky se studenty a studentkami pracují. Právě proto pro ně připravujeme kurzy kritického myšlení či zavádíme přístup Global Storylines neboli výuku příběhem do praxe českých škol. 


Pokud i vy chcete, aby se děti na školách měly možnost učit kritickému myšlení, rozuměly mezilidským vztahům, uměly diskutovat i naslouchat druhým, pak podpořte náš projekt. Výši částky necháváme na vás. 

Děkujeme!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za vaší práci. V žádné jiné organizaci neznám takové množství tak skvělých lidí :)

Zdeňka Voštová

Před vyhlášením nouzového stavu jsme během jednoho slunného odpoledne uspořádali osvětovou akci v rámci výstavy na stromech u tišnovského kostela. Posíláme výtěžek, který se vybral od náhodných kolemjdoucích. Děkujeme za přínosnou spolupráci! Karolina Jandová, ZŠ ZaHRAda

Dárce
300 Kč

Ať se daří :)

Zuzana Ryšavá
200 Kč