Antelope Conservation, z. s.


Životní prostředí Zvířata

Adoptujte mládě antilopy Derbyho

Antilopám Derbyho se v rezervacích Bandia a Fathala právě rodí mláďata. Můžete si je adoptovat a až naši identifikátoři zjistí, kdo je jeho matka a jestli je to kluk nebo holka, tak si je můžete za příspěvek 2000 Kč či více i pojmenovat.

vybíráme od 22.12.2017
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Mláďata antilopy Derbyho se rodí vždy přibližně od listopadu do února, tedy v období sucha. Každý rok náš tým proto vyráží začátkem roku do Senegalu, aby identifikoval nově narozená mláďata a na základě kojení určil jejich matky.  Každý rok tedy hledáme jména pro nové přírůstky v rámci záchranného programu.

Pokud přispějete částkou 2000 Kč či více, tak máte jedinečnou možnost vybrat některému z mláďat jméno právě Vy.

Pravidla pojmenovávání jsou taková, že mládě vždy přebírá první písmeno ze jména matky. Tzn. že například samice Dagana má syna Dawala, samice Sultana dceru Seynu. ;-) Seznam letošních matek, resp. ještě nepojmenovaných mláďat, zašleme každému dárci individuálně.

Jádro záchranného programu západního poddruhu antilopy Derbyho tvoří populace v lidské péči, v rezervacích Bandia a Fathala v Senegalu. Pod vedením našeho týmu se počet antilop Derbyho v lidské péči rozrostl na více než sto zvířat. Základem tohoto úspěšně se rozvíjejícího záchranného chovu bylo ale pouze 6 jedinců (1 samec a 5 samic) odchycených v roce 2000 v národním parku Niokolo Koba, nejspíše posledním útočišti těchto antilop ve volné přírodě. Vzhledem k vysoké příbuznosti mezi zvířaty je třeba velmi pečlivě vybírat jedince do chovu, sestavovat stáda z vhodných samců a samic a přesně sledovat vzájemné příbuzenské vztahy mezi zvířaty. Součástí naší práce jsou tedy každoroční identifikace nově narozených mláďat, sestavování plemenné knihy, organizace a realizace převozů chovných jedinců a další činnosti.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu