Antelope Conservation, z. s.


Životní prostředí Zvířata

Záchranný program antilopy Derbyho - krmení pro antilopy

Západní poddruh antilopy Derbyho se řadí mezi nejohroženější živočichy naší planety! Velkou nadějí pro tuto antilopu je její chov ve dvou senegalských rezervacích Bandia a Fathala. Tým Antelope Conservation v těchto rezervacích část roku působí, avšak v denním kontaktu s antilopami Derbyho jsou místní zaměstnanci, kteří stáda antilop pravidelně vyhledávají a dokrmují.

vybíráme od 21.12.2017
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Přikrmování zvířat v rezervacích je nejvíce nutné v období sucha, kdy jsou zdroje potravy omezené a ploty chránící zvířata před lovci a predátory jsou zároveň bariérou zabraňující přirozené migraci stád. Přikrmování zároveň pomáhá při kontrole stád a při identifikacích.
 
Antilopy dostávají jako příkrm nutričně vyrovnané a kvalitní krmivo z místních polí v podobě arašídové slámy a pelet. V rezervaci Bandia se v období sucha rozveze 45 pytlů arašídové slámy denně, v úživnějším prostředí rezervace Fathala jsou to pytle 4. V sezónním období je možno získat i plody akácie bělavé (Faidherbia albida; dříve Acacia albida), která je pro antilopy Derbyho vyloženě lahůdkou. Zároveň dodáváme chovným stádům i minerální lizy.
 
  • Příspěvkem 150 Kč koupíte 1 pytel arašídové slámy
  • Příspěvkem 500 Kč koupíte 4 pytle arašídové slámy a pár pelet k tomu ;-)
  • Příspěvkem 1000 Kč zajistíte výživu pro jednu antilopu Derbyho na jeden měsíc
 Pokud je Váš příspěvek darem pro někoho jiného, nebojte se nás kontaktovat, abychom mu vystavili certifikát. Od příspěvků nad 1000 Kč zašleme certifikát na vyžádání i poštou.



Spolek Antelope Conservation sdružuje studenty, vědce, odborníky i nadšence, kteří se chtějí věnovat ochraně biodiverzity a kterým není lhostejný osud kriticky ohrožené antilopy Derbyho. Její záchraně se věnujeme již 20 let.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Jen tak dál.

Daniel Mihulka
2 000 Kč

Viděl jsem dokument co děláte pro ty naše zvířata a pro to ,že mám rád Afriku. Tak jsem rád,že můžu pomoct alespoň tak .

Jozef Valko
1 000 Kč

Diky za vasi praci

Jan Turay

Pro záchranu antilopy Derbyho

Jan Kalač
50 Kč

Keep going, keep growing!

Jan Staš
250 Kč

Na podporu aktivit záchrany Antilopy Derbyho :)

Hynek Roubík
10 €

Hodně štěstí antilopám i jejich zachráncům :)

Petr Zaoral
1 000 Kč