Slezská diakonie


Lidé s postižením

Zahradničit může každý

Díky Vaší podpoře budeme schopni pořídit vyvýšené záhony, kde budou moci klienti Slezské diakonie EFFATHA Nový Jičín, lidé se zdravotním postižením zahradničit. Většina z nich má zhoršenou mobilitu a tak běžné záhony jsou pro ně velice náročné a pro mnohé z nich nemožné pro jakoukoli práci. V zahradnictví pěstují klienti vše, co můžeme nadále využít pro další zpracování, např. ovoce na džemy, bylinky na masti a sirupy, zeleninu pro spotřebu nebo na šťávy apod.. Kienti mají pocit vlastní užitečnosti, seberealizace. Navíc jde o reálnou práci, která může směřovat k nalezení práce na otevřeném trhu práce.

vybíráme od 8.12.2017

Zahradničit může každý

Díky vyvýšeným záhonům budou moci klienti střediska Slezské diakonie EFFATHA Nový Jičín, lidé se zdravotním postižením zahradničit.
15 760 Kč
vybráno 79 % z 20 000 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Díky vyvýšeným záhonům (4-5ks) budou moci klienti Slezské diakonie střediska EFFATHA Nový Jičín, lidé se zdravotním postižením zahradničit. Většina z nich má zhoršenou mobilitu a tak běžné záhony jsou pro ně velice náročné a pro mnohé z nich nemožné pro jakoukoli práci. V zahradnictví pěstují klienti vše, co můžeme nadále využít pro další zpracování, např. ovoce na džemy, bylinky na masti a sirupy, zeleninu pro spotřebu nebo na šťávy apod.. Kienti mají pocit vlastní užitečnosti, seberealizace. Navíc jde o reálnou práci, která může směřovat k nalezení práce na otevřeném trhu práce.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji Vám za Vaši práci.

Petr Krumphanzl

Jupiiiiiii, fandím.

Veronika Kmentová
2 000 Kč