Skautská nadace Jaroslava Foglara


Filantropie a dobrovolnictví Děti, mládež, rodina

Skautský dům v Mostě

Skautské středisko v Mostě provozuje od roku 2018 vlastní Skautský dům. Budovu se nám daří za plného provozu postupně upravovat a rekonstruovat, probíhá zde pravidelná činnost pro více jak dvě stovky dětí.

Skautský dům v Mostě

Skautské středisko Most koupilo a provozuje vlastní Skautský dům. Daří se nám dům postupně upravovat, ale současně potřebujeme splácet půjčku.
175 964 Kč

přispělo

99 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V roce 2017 jsme v Mostě přišli o svoje klubovny, když nám město prodalo budovu, ve které jsme byli 18 roků v pronájmu. Hrozil zánik skautingu v našem městě, vhodných prostor k pronájmu bylo a je nedostatek.  Řešením bylo zakoupení vlastní nemovitosti, kterou se do konce roku 2017 podařilo vymalovat a zabydlet. Byly provedeny dílčí úpravy, aby činnost střediska mohla bez přerušení pokračovat. A mimo vlastní oddílovou činnost se nám podařilo Skautský dům v Mostě hodně zvelebit a skrze realizaci nemálo projektů docílit úspory a zkvalitnění komfortu zázemí. Za poslední 2 roky jsme dokázali realizovat výměnu oken, opravu potrubního systému v domě, nově rekonstruovat kuchyň a další klubovny v objektu, vybudovat nové sociální zázemí, opravit kalové čerpadlo, vyměnit zastaralý bojler a rekonstruovat topný systém celého objektu.

V tomto roce plánujeme výměnu poloviny střešních oken, opravu pojezdové brány, výměnu vodoinstalace a vodovodních baterií, stavbu altánu a částečnou sanaci poškozeného pláště fasády domu. Do budoucna pak se pak chceme pokusit o využití půdy, nástavbu - vybudování nové verandy/venkovní klubovny nad garáží, opravu přístupové cesty, vybudování multifunkčního sálu s malou tělocvičnou a celkové zateplení domu. Chceme dále rekonstruovat oplocení areálu domu. Realizace těchto vizí a projektů závisí, také, na finanční podpoře.

Především však potřebujeme každý kvartál splácet půjčku, díky které jsme mohli koupit Skautský dům v Mostě. Podpořte nás, prosím, trvalým měsíčním darem.

Děkujeme za jakoukoli Vaši podporu!

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Od začátku prázdnin se nám podařilo na darech získat přes 12500 Kč a díky tomu jsme získali od Skautské nadace JF matching (=cílovou prémii) ve výši 10000 Kč. Děkujeme všem našim podporovatelům.

Založení projektu

Jsme rádi, že můžeme podpořit tento projekt, který má ohromný užitek a podpořit tak přátelství mezi našimi organizacemi.

Rotaract club Most
5 000 Kč

To jak s dětmi pracujete je báječné. Naší dceři se u Vás moc líbí. Moc děkuji.

Lenka Nováková

Díky za azyl.

Josef Tvrdík
70 Kč

rodina Tkáčiková

Díky za to, co děláte!

Erika Mahnertova

Jen tak dál Králíku :) Pozdravuj ;)

Petr Klement
200 Kč

😊

Zuska