Unie porodních asistentek


Lidská práva Zdraví

Společně k porodu - podpořte dostupnost péče porodních asistentek

Každý porod je příběh. Porodní asistentka je jeho průvodkyní. Podpořte dostupnou a kvalitní péči porodních asistentek ve vašem okolí. Vaše dary aktuálně použijeme na rozjezd on-line poradny v těhotenství, podporu vzniku porodních domů a vzdělávání studentek porodní asistence.

vybíráme od 11.11.2017

Podpořte dostupnost péče porodních asistentek

Vaše dary aktuálně použijeme na rozjezd on-line poradny v těhotenství, podporu vzniku porodních domů a vzdělávání studentek porodní asistence.
336 520 Kč

přispělo

86 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Děkujeme našim dárkyním a dárcům.
Podpořte nás i vy!
Tady a teď

Momentálně nás podporujete na rozjezd on-line poradny v těhotenství, podporu vzniku porodních domů a vzdělávání studentek porodní asistence. 

Co je u nás nového? 

  • UNIPA se stala součástí "Slušných firem". 
Slušná firma je organizací jenž spravuje jak ziskové tak neziskové organizace pracující na principech SLUŠNOSTI, tzn. které nepracují pro zisk, nýbrž se snaží o změnu a pomoc druhým a pracují udržitelně a morálně. Máme z toho velkou radost! Podívejte na náš profil: http://slusnafirma.cz/slusna-fir…/unie-porodnich-asistentek/ 

  • Vytvořili jsme zdravotní pomůcku Gravidimetr
Gravidimetr slouží porodním asistentkám a těhotným ženám k určení stádia a dne těhotenství. Obsahuje informace o tvaru dělohy,  doporučený harmonogram vyšetření, tabulku fyziologických hodnot krevního obrazu, aj.


  • Vznikly nové letáčky "Kdo je porodní asistentka."

  • Zde je naše nové video "Rodím, mám práva." 


Děkujeme Vám!

Podporují nás:

Janis Voudouragkakis, fotograf



Jako budoucí otec jsem cítil velkou zodpovědnost za bezpečí mé ženy při porodu. Přestože jsem schopen se rychle a efektivně rozhodovat, cítil jsem, že se mi zoufale nedostává informací k tomu, abych mohl ve vypjaté situaci porodu jakkoliv čelit zásahům do přirozeného průběhu porodu, který jsme si přáli. Doslova vysvobození z pochybností byly pravidelné schůzky s naší porodní asistentkou. Cítil jsem, jak díky její práci, která spočívala v trpělivém a důsledném poučení o průběhu porodu a poučení o našich právech, získávám klid, jistotu a sebevědomí. Uvědomil jsem si, že se od naší  asistentky učím nekontroverznímu a laskavému přístupu k porodu. Pocítil jsem na vlastní kůži, jak mi z představ mizí vštěpovaný model utrpení ženy při porodu. Uvědomil jsem si, že naše porodní asistentka mi pomohla přeskládat celé schéma toho, kdo má při porodu jakou roli. Uvědomil jsem si také, že je naše děťátko aktivním účastníkem a spiklencem, který nám pomůže. Vnitřně jsem nikdy neodmítal lékařskou péči, nikdy jsem ji nepodceňoval, vždy jsem k lékařské odbornosti přistupoval s respektem a racionálně. Má žena porodila našeho syna bez komplikací, rychle a především v klidu, za asistence naší porodní asistentky Jany 
Riedlové.  Jana ale nejprve pomohla  tomu, aby se narodilo mé zdravé sebevědomí budoucího otce. A za to jsem velice vděčný. Porodní asistentky nepomáhají jen ženám a dětem, ale také odhodlaným, ale nedostatečně informovaným otcům. Jsem naprosto přesvědčený, že nikdo jiný to v takovém rozsahu nedělá. A jsem si jistý, že Vaše práce je v rámci předporodní, porodní a poporodní péče naprosto nenahraditelná. Díky informacím a díky sebevědomí, které díky porodním asistentkám rodiny nabývají,  tak získávají jistotu, klid a prostor pro něhu a lásku.


Dagmar Voudouragkaki, lektorka tance a jógy


Přála jsem si přirozený porod. Jako prvorodička jsem vnímala, že pro mne zkušenost porodu bude důležitá a že bude důležitá i pro naše miminko. Intenzivně jsem cítila, že může být okamžikem vrcholného štěstí, nebo i traumatem pro mne i pro naše děťátko, které ovlivní mnoho dalších let našeho života. Věděla jsem, že lékaři dobře vědí, co při porodu dělají. Nebyla jsem ale přesvědčena, že vždy to, co ví, používají citlivě. Od počátku jsme volili porod v porodnici. Potřebovala jsem ale rádce a průvodce. Toho jsem našla v osobě Janky Riedlové. Osobně mi velmi seděla. Vnímala jsem její laskavost a rozhodnost v míře, která mi vyhovovala. Její klid, zkušenost a téměř nekonečné množství praktických rad mi postupně dodaly jistotu a já si těhotenství vyloženě užila. Do porodnice jsme odjeli v klidu a bez obav. V podobném duchu se odvíjel i náš porod. Dopadl podle našich představ. Přirozeně, bez komplikací, vědomě, v přítomnosti dvou lidí, kteří mi jsou blízcí. Mého muže a naší porodní asistentky.


Eliška Vlasta Kupšovská, marketing director

Po zkušenostech s předporodní, porodní a poporodní péčí porodní asistentky máme já a můj muž jasno. Podporujeme Unii porodních asistentek, která pomáhá porodním asistentkám v komunitní práci a podporuje jejich následné vzdělávání. Moc se nám líbí, že porodní asistentky z Unie porodních asistentek musí dodržovat mezinárodní etický kodex. Je to pro nás záruka toho, že péče o matku i dítě má určitý standard a úroveň. 
Sama se snažím podporovat těhotné ženy a jejich rodiny a vytvořila jsem pro ně web: www.ambulantniporod.cz

Pavla Kislerová, dokumentární seriál Čtyři v tom


Věřím, že žena u porodu potřebuje mít po svém boku někoho, koho důvěrně zná a kdo zná ji. Někoho, kdo zná její porodní přaní a podporuje ji v jejích volbách. To vše pomáhá pocitu bezpečí, intimity, a tedy i hladkému průběhu porodu. Věřím ze tato osoba musí být profesionálně vzdělaná, aby bylo potřebné bezpečí zajištěno především znalostmi a zkušenostmi. Takovou péči poskytují porodní asistentky, které jsou v mnoha zemích primárními průvodci těhotenstvím a porodem všech nízkorizikových těhotenství. Věřím, že ženy v České republice by měly mít možnost stejně kvalitní péče, jako mají ženy jinde. Proto podporuji Unii porodních asistentek.




Finanční prostředky přijaté po ukončení tohoto projektu budou Unií porodních asistentek využity na aktivity směřující k podpoře porodních asistentek/ oboru porodní asistence.






Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (2)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Doplňujeme dary za leden, květen a červen. Je nás 5, díky vám, tak 100 Kč měsíčně za každého.

Jiří Kupšovský
1 500 Kč

Děkujeme za trvalou podporu v našem raném rodičovství.

Jiří Kupšovský
500 Kč

Moje žena zažívá již potřetí péči vedenou porodní asistentkou. Jsme moc nadšení.

Jiří Kupšovský

Fandím vám!

Viktor

Manželka a já jsme Unipě vděčni za to, že zastřešuje porodní asistentky. Jejich péči jsme mnohokrát čerpali.

Jiří Kupšovský

Moc ráda tímto podpořím a přeji hodně štěstí pro Váš projekt „SPOLEČNĚ k porodu“. Online poradna pro nastávající maminky, vznik porodního domu i vzdělávání porodních asistentek jsou moc důležité a smysluplné činnosti. Vše kolem porodu se mění k lepšímu, jak můžu potvrdit po svém nedávném úžasném porodu v porodnici, a to jednak díky jednotlivým lidem, kteří jsou SPOLEČNĚ u porodu, a nepřímo určitě také díky Vašim aktivitám. Děkuji, že se jim věnujete, a přeji hodně štěstí! :)

Marcela Dibelková
300 Kč

Díky za aktivitu!

Markéta Pavlíková

Dobré společné dny

Věra Nováková
500 Kč

děkuji za to, co děláte! držím palce

Marketa Majtenyi
200 Kč

Přeji hodně úspěchů ve vaší záslužné práci. Já, jako starší generace, pomáhám alespoň takto.
Blanka Trojanová

Blanka trojanová
300 Kč