MOST ProTibet, o. p. s.


Senioři Zdraví

Společně jim zatopíme

Když k nám přichází sychravý podzim, v Himálaji už dlouho mrzne. Tibetští senioři žijící v oblasti Ladakhu nemají dostatek finančních prostředků a schopností si pořídit sami otop na zimu. Kromě našeho poslání – podporovat Tibeťany a tibetskou kulturu, stojí za naší motivací opakovaný „silný zážitek“. Z desítek osobních návštěv jsme na vlastní kůži zažili, že tibetské babičky a dědečkové žijí v naprosto extrémních podmínkách, které si my ani nedokážeme představit. Zkřehlé ruce, bolavé klouby, probdělé noci, místo postele jen pár dek na zemi, nezateplené pokojíky, igelit místo skla v okně a venku -30 stupňů. Víme, že teplo v plechových kamínkách dokáže proměnit utrpení ve vděčnost. Děkujeme, že jim pomáháte 🙏

vybíráme od 3.11.2017

Společně jim zatopíme

Chci podpořit tibetské seniory.
34 645 Kč

přispělo

50 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Zabýváme se zlepšováním životních a zdravotních podmínek tibetských seniorů.
Zima v Himálaji trvá více než sedm měsíců a teploty klesají někdy i pod mínus 35 stupňů. Tibetští senioři žijící v oblasti Ladakhu nemají dostatek finančních prostředků ani energie a schopností, aby si zajistili dostatek otopu na zimu.

Ve výšce kolem 3 500 metrů nad mořem v krušné himálajské zimě se topí buď dřevem, které je drahé a dováží se z daleka nebo sušeným trusem. Ten se však v poslední době pančuje pískem, aby byly váhy těžší. Seznamujeme se s tematikou místních a jejich potřebami a otop na zimu je jednoznačně důležitou komoditou, která pomáhá předcházet mnoha zdravotním problémům (bolest kloubů, oslabení organismu a další). S nedostatkem tepla v domácnostech souvisí následné dlouhodobé zdravotní problémy.

Ve spolupráci s exilovou vládou jsou pytle s trusem a v poslední době také dřevo distribuovány až 70 potřebným rodinám. Ovšem množství, které by bylo potřeba na celou dobu je mnohem větší. také jsme se po dvou letech dostali až k nomádům, kde je mnohem větší a delší zima. tam je také potřeba pomoci.

Pojďme společně zatopit tibetským seniorů a nomádům!



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dobrý den, posílám společnosti MOST ProTibet, o. p. s. 700 Kč s variabilním symbolem 5644722535 na účet 2198370339/0800, ale zaráží mně, že stejné číslo účtu má i Milion chvilek pro demokracii. Můžete to prosím vysvětlit???

Michael Trefil
700 Kč

Dobrý den, jedná se o účet darujme. Pokud dárce využívá tuto platební bránu, účet je shodný pro všechny organizace.
Děkujeme Vám moc za váš dar!

MOST ProTibet, o. p. s.

Díky za váš laskavý přístup k lidem v nouzi.

Petr

K daru koz ještě nějaké to teplo posílám.

Petra Vilímková
500 Kč

Milá Petro, děkujeme za teplo i za krmivo pro kozy!

MOST ProTibet, o. p. s.

Ráda bych poslala teplo, které zahřeje stařečky a stařenky i u srdce. Fabi

Jitka Fabiánová

Milá Jitko, jste skvělá a moc děkujeme. ❤️

MOST ProTibet, o. p. s.

když můžu pomůžu

Martin Strážnický

A my moc děkujeme!

MOST ProTibet, o. p. s.

Kéž jsou všechny bytosti šťastni ;-) :-)

Matěj Macíček
300 Kč

Kéž jsou prosty utrpení a všech jeho příčin.

MOST ProTibet, o. p. s.

Tak jsem si škrtl :-)

Norbert
250 Kč