Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina

Nové tábořiště skautů z Řečkovic

Skautů je v Řečkovicích stále víc a víc a jedno tábořiště nám již nestačí. Kupujeme pozemek na vybudování druhého střediskového tábořiště. Přispějte řečkovickým skautům na kupní cenu 64 000 Kč.

vybíráme od 11.10.2017

Nové tábořiště Duhy

36 700 Kč

přispělo

37 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Skauting je na území městské části Brno – Řečkovice a v Moravských Knínicích reprezentován střediskem „Duha“, které zahrnuje aktuálně šest oddílů. Tyto oddíly mají téměř 300 členů, z toho 210 je mladších 18ti let. Od roku 1989 dochází k setrvalému nárůstu tohoto počtu. To s sebou nese nároky na pořádání letních stanových táborů. 

Naše středisko může k tomuto účelu využívat stávající tábořiště v Uhřínově u Velkého Meziříčí. Vzhledem k růstu členské základny a počtu oddílů již toto tábořiště přestává dostačovat; v období letních prázdnin se při dvoutýdenním trvání jednoho tábora na všechny oddíly nedostane. 

Z těchto důvodů uvažuje středisko o zakoupení dalšího vhodného pozemku, na kterém by bylo možné vybudovat druhé střediskové tábořiště. Nyní se nabízí konkrétní možnost, jak by bylo lze takový pozemek za přijatelnou cenu zakoupit. Ústředí Junáka získalo pro některé ze středisek část louky poblíž obce Podolí nad Bobrůvkou u Nového Města na Moravě. Naše středisko má tento pozemek prozatím rezervován. Místo samé jsme navštívili; jedná se o louku obklopenou ze tří stran porostem stromů, kde bude do budoucna možné tábořiště umístit. Lokalita je to z tábornického hlediska vhodná, navíc je umístěna v krásné krajině ostrůvkovitého typu, která je z hlediska skautského programu ideální, včetně možnosti koupání a dobré dostupnosti vlakem přímo z nádraží ČD v Řečkovicích či Králově Poli (rychlíková zastávka Sklenné nad Oslavou).
Pozemek o výměře 3.473 m2 máme možnost získat do vlastnictví střediska za cenu 64.000 Kč. Následně by bylo možné začít s úpravou louky a zařizováním tábořiště. Od Junáka máme přislíben dar 19 000 Kč, 15 000 Kč máme našetřeno a 30 000 Kč chceme vybrat od dárců. 

Velmi bychom uvítali, pokud by nás mohli v našem záměru přátelé střediska a další zájemci finančně podpořit, abychom mohli tento pozemek zakoupit a začít na něm s přípravou nového tábořiště. Potřebujeme nyní získat prostředky na nákup tohoto pozemku do vlastnictví střediska. Za jakoukoli pomoc předem děkujeme.

24.10.2017 - Celé středisko s překvapením zírá na rychlost, s jakou se vybrala a dnes již i překročila původně stanovená částka, kterou jsme chtěli vybrat od rodičů a přátel skautek a skautů z Řečkovic a Moravských Knínic. Za příspěvky opravdu moc děkujeme - vážíme si toho. Sbírka je plánována do letošních Vánoc a za první dva týdny se vybralo 30tis na pořízení nového tábořiště. Další případné příspěvky využijeme na vybudování tohoto tábořiště a dovybavení tří starých a dvou nových kluboven. Abychom byli konkrétní - v první řadě je nutné vylepšit stav předsíně a sociálního zařízení kluboven dole. Obě prostory jsou stále ve stavu, v jakém jsme jej ještě před rokem 2000 společně s rodiči dobudovali a opotřebení intenzivní skautskou činností je velmi znát.

29.12.2017 - Je čas rekapitulovat uplynulý rok. A protože zde není místo na dlouhé rozepisování, budeme zakončovat jedním slovem. To slovo je napsáno na fotografii níže - uprostřed nás. Vyjadřuje velké díky všem, kteří se svými příspěvky podíleli na nákupu pozemku pro nové tábořiště. Společně s vybavováním dvou nových kluboven byla tato akce důležitým milníkem tohoto roku. A protože se finanční prostředky vybraly s rekordní rychlostí v řádu několika dnů, považujeme tuto záležitost za nejhezčí překvapení tohoto roku. Takže DĚKUJEME. Dárcům, kteří požádali o potvrzení o daru jen avizujeme, že toto potvrzení je obvykle generováno ve třetí dekádě ledna.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

:-)

Marek Dobeš

Skaut jede

Kačer

Lesu mír

Chem