Oživení, z.s.


Legislativa a právní pomoc Protikorupční aktivity

Pojišťovna demokracie

Politiky je třeba hlídat! Pojistěte se a budeme je hlídat za Vás! Platíte hodně za svoz odpadu? Pojistěte se a my zjistíme, proč tomu tak je. Bojíte se oznámit korupci? Pojistěte se a my Vám řekneme, jak na to. Všechny zakázky ve Vaši obci dělá jedna firma? Pojistěte se a my zjistíme, zda je opravdu ta nejlepší. Vede Váš obchvat odnikud nikam? Blbý. Tak s tim už Vám nepomůžeme, ale se spoustou dalších věcí ano. Podpořte naši práci.

42 804 Kč

přispělo

21 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Pojišťovna demokracie je kampaní organizace Oživení. Kampaň upozorňuje na korupční selhání politiků a veřejné správy, která podkopávají demokracii v naší zemi. 
 
Občanské sdružení Oživení se již 20 let věnuje tématům korupce, střetu zájmů a vyšší transparentnosti na všech úrovních veřejné politiky a veřejné správy. 

Monitorujeme případy s korupčním potenciálem a řešíme kauzy, které mají dopad na celou společnost nebo individuální životní situace. Poukazujeme na nevýhodné nakládání s veřejným majetkem a zneužívání pravomocí veřejných funkcionářů. V protikorupční právní poradně ročně bezplatně poskytneme více než 150 odborných konzultací a zpracujeme téměř 400 podnětů od občanů a zastupitelů. 

Hlídáme klíčové oblasti ve veřejné sféře, které jsou nejvíc náchylné na zneužití veřejné moci jako jsou veřejné zakázky, dotace, prodej veřejného majetku atp. Zároveň podporujeme aktivní občany, politiky i oznamovatele, kterým není zneužívání politické moci lhostejné a poskytujeme jim právní servis.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za vaši dlouhodobou práci!

Jaromír Beránek
1 000 Kč

Díky za tento projekt!

Klára Belicová