Psí život, z.s.


Zvířata

Miluška

Pomozte nám zachránit kočku Milušku, kterou srazilo auto!

vybíráme od 13.9.2017

Pomozte nám zachránit Milušku!

Miluška po doléčení a po operaci může vést zase normální život. Pomozte jí v tom a pošle dar na její léčbu.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Milušku jsme přijali do péče od lidí bez domova po té, co jí srazilo auto. Kočičku jsme okamžitě odvezli na veterinární kliniku, kde rentgeny ukázaly, že má tříštivou zlomeninu pánve, což se ale paradoxně ukázalo jako to nejmenší...

Miluška zároveň totiž bojuje s celkovým vnitřním onemocněním. Při příjmu měla horečku a pak přestala i přijímat potravu. Rozbory krve ukázaly, že Miluška má velmi nízké hodnoty červených a bílých krvinek. Podrobným vyšetřením a různými testy bylo vyloučeno jak vnitřní krvácení, tak obvyklé kočičí nemoci jako FIV (kočičí AIDS), FeLV (kočičí leukémie)... Milušce byla nasazena sada antibiotik, infuze a další léčba, ale i přesto měla stále kriticky nízké hodnoty krvinek. Zásadním problémem bylo, že u Milušky nedocházelo k obnově těchto krvinek, a proto musela podstoupit celkem tři transfuze od tří různých dárců.  Po třetí transfuzi a po radikální změně terapie (která byla poslední možností) jsme čekali,  zda Miluška zareaguje na tuto terapii a organismus začne sám tvořit vlastní krevní buňky. A stal se zázrak - hodnoty bílých i červených krvinek jsou nyní i po několika dnech stále v normě! :-) Miluška zabojovala a máme tedy konečně naději, že to celé zvládne. Není to jisté na sto procent, šance jsou nyní ale velké. Nemá už teplotu, normálně přijímá potravu a mohla být i odpojena z infuzí. Miluška je nyní jak vyměněná, je veselá, hodně kontaktní, hodně jí a i jen na pohled je změna vidět :-) Otevřená rána na noze, která vznikla po srážce s autem, už je také skoro zahojená (noha byla při příjmu sedřená úplně až na kost).


Milušku tedy čeká po doléčení ještě ortopedická operace pánve... Bude to složitější zákrok, ale zkušený ortoped jí zvládne tak, že Miluška bude moct v budoucnu vést úplně normální život. Je jí teprve rok a má před sebou ještě dlouhý spokojený život. Po 14 dnech léčby činí náklady na záchranu jejího života téměř 10.000 Kč a ještě nejsme u konce. Milušku navíc čeká operace pánve, která se také bude pohybovat kolem 10.000 Kč. Budeme proto rádi, když Milušce s léčbou pomůžete.

S lidmi bez domova jsme se dohodli, že po doléčení Milušce najdeme novou rodinu a ke svým majitelům "na ulici" se tedy již nevrátí. Oni sami mají koček více a Miluška bude potřebovat delší dobu na rekonvalescenci a sami lidé bez domova vědí, že návrat na ulici by pro ní nebyl dobré řešení.

Mockrát za Milušku děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Krásne Vianoce všetkým zvieratkám 🐾🐕‍🦺❤🎄🎅💝

Dávid Lovász
3 Kč

Kočičce Milušce na operace. At se uzdraví

Lukáš Beneš

Moc držím Milušce palce

Dárce
5 000 Kč

Přeji Milušce uzdravení a novou rodinu

Věra Žídková
500 Kč

Děkuji alespoň tímto příspěvkem za vaši záslužnou práci. Sama mám 6 koček a další bez majitelů alespoň krmím. Doufám, že nás bude ještě více, kterým zvířecí život není lhostejný.

Mahulena Gratzerová
1 000 Kč

Moc držím palce, aby se Miluška uzdravila a dostala se k hodným lidem!

Irena Procházková
2 000 Kč

Ať se Milušce daří.

Jiřina Pilnáčková
500 Kč

Ať se uzdraví a má normální život :)

Patrik Vojtěch
250 Kč

ať se Ti daří zlatíčko

Irena Kohoutová
250 Kč

Beruško malá, drž se a brzo se uzdrav! Posílám hodně energie a pac pro štěstí od našich kocourků Sheldona, Rockyho a Sapíka :) M+K

Sharkie
250 Kč