NESEHNUTÍ Brno


Lidská práva Rozvojová spolupráce

NESEHNUTÍ

NESEHNUTÍ je na světě už pěknou řádku let. Má za sebou krušné časy dospívání, táhne mu na třetí křížek, ale to nejlepší ho teprve čeká. Za tu dobu se nám podařilo společně s vámi vyhrát Dobrou žalobu, rozšířit podporu občanské společnosti i do zahraničí a poslat humanitární pomoc na Ukrajinu. Do hledáčku jsme si dali sexistické reklamy a nezapomněli jsme při tom vytvářet appky o ovzduší a mobilitě v Brně. Proto, abychom byli i nadále schopni spoluvytvářet sebevědomou občanskou společnost, potřebujeme vaší podporu.

35 225 Kč

přispělo

10 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Přestože už ukrajujeme třetí dekádu své existence, naše základní hodnoty se za 25 let nezměnily.

🌳 Chceme udržitelnou budoucnost
- s programem Občanské oko vzděláváme veřejnost i samosprávy, pomáháme šířit hodnoty udržitelnosti, citlivého přístupu k přírodě a participace občanek*ů na veřejném dění. Prostřednictvím naší Občanské poradny se snažíme podat pomocnou ruku každému, komu není lhostejný osud jeho ulice, města či planety.

🌏 Nejsme lhostejné*í k okolnímu světu
- s programem Cesta Iniciativy pomáháme občanským iniciativám na jižním Kavkaze a v Ukrajině. Podporujeme rozvoj lidských práv, nezávislé žurnalistiky i ekologie a práv zvířat. V nesvobodných zemích se stavíme na obranu politických vězeňkyň*ů.

💜 Chceme fér společnost pro všechny
- s programem F*ÉRA vzděláváme veřejnost i instituce. Pořádáme workshopy o sexuální nauce či prevenci genderově podmíněného násilí. Pracujeme na výzkumech, vzdělávacích akcích i publikacích na téma genderově citlivé výchovy, které v českém vzdělávacím systém převážně chybí.

🤝 Chceme rozmanitý svět plný porozumění
- s programem Společně k rozmanitosti pomáháme nově příchozím cítit se zde jako doma. K tomu jim může pomoci nejen výuka češtiny, ale například také "buddy" program nebo komunitní akce, díky kterým se lépe a rychleji mohou sžít s novým prostředím a poznat se s místními lidmi. Na středních školách učíme jak předcházet šikaně i kyberšikaně.

🐓 Chceme svět bez utrpení
- s programem Za práva zvířat bojujeme za ochranu zvířat a informujeme veřejnost o realitě potravinářského průmyslu. Usilujeme o svět, kde jsou zvířata vnímána jako plnohodnotné bytosti, kde jsou respektovány jejich přirozené potřeby a kde nejsou držena v nedůstojných podmínkách velkochovů.

Všem těmto aktivitám se můžeme věnovat i díky podpoře našich dárkyň*ců. Přidejte se i vy!

Společně jsme NESEHNUTÍ.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

#svatbarcamp

Pavla a Jan Martinkovi
3 375 Kč

Svatbarcamp dělá dobro!

Jindřich Mynarz