Na ovoce, z.s.


Regionální a komunitní rozvoj Životní prostředí

Šlapostroj pro Ovocnou slavnost

Děkujeme za vaši finanční podporu při stavbě Šlapostroje - naší komunitní velocipedické drtičky ovoce pro 3 jezdce. Jsme v cíli!

vybíráme od 26.7.2017
16 420 Kč
vybráno 55 % z 30 000 Kč

přispělo

30 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přátelé ovoce,

děkujeme vám, že jste sem zavítali ve snaze udělit nám souhlas se zpracováním vašich údajů. Pro přihlášení k zasílání našich ovocných novinek pokračujte
sem.

Děkujeme za spolupráci. Teď už se můžete těšit na pravidelný košík ovoce ve svém emailu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nestihli jste přispět na Šlapostroj a chtěli byste podpořit naše aktivity? Stále můžete přispět na jeho tuning a další ladění. Pomůžete nám šlápnout do pedálů a rozjet komunitní moštování?
Než nastane podzim a čas moštování, můžete nasát atmosféru z předloňské a loňské Ovocné slavnosti.

Tak se stavěl Šlapostoj...
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Šlapostroj se na zbytek podzimu a celou zimu vrátí do dílny, kde dostane vylepšené ježky, obuje nová šlapátka a projde několika dalšími úpravami, aby příští rok zvládl ještě víc ovoce i jezdců. Na jeho tuning stále můžete přispívat. Těšíme se na moštovanou příští rok na podzim!

P.S.: Na fotce vidíte Honzu, autora nákresu i fyzické podoby Šlapostroje, který kromě výroby, testování a dodatečných úprav stíhal svůj vynález dolaďovat ještě v průběhu Ovocné slavnosti. Honzo, děkujeme, jsi náš hrdina!

Na včerejší Ovocné slavnosti padlo na mošt přes 30 přepravek hrušek a degustační hromádka klíčovských jablek. Děkujeme všem malým a velkým, kteří si přišli vyšlápnout na Šlapostroji, změřit sílu s našimi drtičkami a lisy a v rekordním čase nám pomoci proměnit v ten nejsladší mošt připravenou úrodu. Celou fotogalerii z klíčovské slavnosti najdete tady.

Je to tu! Ovocná slavnost a zároveň den, kdy si vyrobíme s pomocí Šlapostroje první várku moštu. Cyklodrtička je na svém místě, hrušky čekají a nám už chybí jen ti jezdci. Dorazte se projet na Šlapostroji!

Dotahujeme, povolujeme, seřizujeme, šroubky, šlapky, sedla. Do první šlapojízdy zbývá 6 dní a do té doby musí být Šlapostroj v té nejlepší kondici. Přijďte s námi v sobotu moštovat Na Klíčov a vyzkoušet si náš vynález na vlastní nohy!

Když už stavíme Šlapostroj, tak pěkně od píky. Tihle tři ostří hoši brzy zaujmou místo v srdci Šlapostroje a 30. září je otestujeme při drcení první várky klíčovských jablek. Pomůžete nám roztočit naše nové rotační ježky?

Další milník za námi a jsme zas o kus blíž našemu vysněnému Šlapostroji. Děkujeme na desettisíckrát všem přispěvatelům!

A je to! Základ pro druhou nejdůležitější část našeho Šlapostroje je na svém místě. Ruční a elektrický pohon nám letos nahradí tři zdatní jezdci svým šlapáním. Už zbývá jen přidat sedla a pedály a můžeme nasedat!

V klíčovském sadu už se špitá, že známe datum Ovocné slavnosti. A je to pravda! 😊 Zakroužkujte si v kalendářích datum 30. září. Projdeme se po sadu, ochutnáme klíčovská jablka, roztočíme drtící ježky zbrusu nového Šlapostroje a mošt poteče proudem. Těšíme se a zveme!

Pomalu se to rýsuje! Součástka k součástce a koš pro nádobu drtiče je na světě. Děkujeme všem přispěvatelům, kteří staví s námi.

Nářadí připravit, součástky shromáždit a jde se na věc! 

Díky vám nám v našem prasátku na Šlapostroj přistálo už 5 000 Kč, děkujeme! Příští týden začínáme s výrobou a vy budete u toho. :)

Založení projektu

Nechť šlapostroj vznikne ;-)

Lucie Trkalová
500 Kč

Ať už vám to šlape!

Lucie
1 000 Kč

Není to mnoho, ale na takový projekt rozhodně přispěju - těším se, až si jednou také zašlapu!

Krzysztof Urbaniec

Moštu zdar !!!

Tomáš Slivka
500 Kč

Jen tak dal s dobrymi napady a radosti z uzitecne prace.

Jakub Razga

🍎🍐🍏

Šárka
300 Kč

Uz se tesime na ten krasny vynalez :)

Edita Hornova