Geisslers Hofcomoedianten z.s.


Kultura, umění a historie

Celoroční činnost divadla Geisslers Hofcomoedianten

Geisslers Hofcomoedianten je nezávislá profesionální divadelní společnost, která formou současného divadla objevuje a aktualizuje vzrušující dobu baroka. Baroko totiž není jízda na mrtvém koni! Přesvědčte se sami a přijďte do VILY Štvanice na některou z inscenací na našem repertoáru. Děkujeme za vaši podporu a věříme, že nezklameme vaše očekávání!

Co pro vás chystáme?

Také roce 2023 pravidelně hrajeme v pražském Divadle VILA Štvanice. Vydali jsme CD Napříč, ve kterém uslyšíte písně z inscenací za posledních deset let, a chystáme také interaktivní encyklopedii barokního divadla Let’s baROCK!. V létě opět vyjedeme do regionů, těšit se můžete na představení v netradičních interiérech i pod širým nebem. Tentokrát se také vydáme na velké turné s disco-muzikálem Pudl a pudr. V listopadu se na Štvanici uskuteční rodinný festival VILOmeniny, v letošním roce věnovaný tématu alchymistů, k němuž se bu vztahovat naše novinka příštího roku...
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Geisslers Hofcomoedianten tvoří současné hravé divadlo inspirované barokem, které vás pohltí. Inspiraci nacházíme v barokní kultuře, neusilujeme ale o rekonstrukci původních barokních her. Předloze dáváme současný rozměr, objevujeme nadčasová témata, zapomenuté příběhy, odkazy slavných divadelních osobností a paralely mezi minulostí a současností...


Geisslers vytvořili za více než dvacet let existence přes tři desítky inscenací. Od roku 2014 pravidelně hrajeme na jevišti Divadla VILA Štvanice, kde také od roku 2015 pořádáme festival pro rodiny s dětmi VILOmeniny. Každoročně v létě vyrážíme na turné napříč Českou republikou a pod hlavičkou Festivalu zámeckých a klášterních divadel oživujeme místa s divadelní historií. Od svého počátku jsme součástí multižánrového festivalu barokního a barokem inspirovaného umění THEATRUM KUKS, díky němuž Geissleři vznikli.


Máme za sebou řadu zahraničních turné (USA, Monako, Francie, Itálie, Rusko) a pravidelně vystupujeme na tuzemských festivalech. Nepřehlédnutelnou součástí naší činnosti je bádání v oblasti barokního divadla a objevování zapomenutých autorů a textů s nadčasovým rozměrem.

Nově jsou v našem repertoáru inscenace:
  • Simply Simplisius, Forrest Gump třicetileté války,
  • Pudl a pudr, operní disco-muzikál,
  • 27, Exekuční show Jana Mydláře,
  • Raut, velká zvířecí žranice s loutkami a maskami v režii slovinského loutkáře Matiji Solceho a
  • LK3P2: Zelenavý ptáček, která je volným pokračování oblíbené pohádkové komedie Láska ke třem pomerančům.
  • Na Malostranském hřbitově pak hrajeme záhrobní promo životních radostí Tanec smrti. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky!

Arnošt Hašek
300 Kč

Díky za hru. Moc jsme si to užili a skvěle pobavili u vašich videí.

Lucie Králová
300 Kč

Moc děkujeme! A těšíme se na další setkávání.

Geisslers Hofcomoedianten z.s.

Je to jen málo, ale o to víc budu chodit na vaše představení.

Josef Pelikán
300 Kč