MAS Sdružení Západní Krušnohoří, z.s.


Zdraví

PODPORUJI KONTO MATÝSEK

Veřejná sbírka určená na pomoc dětem (klukům), postižených svalovou dystrofií Duchenne. Jedná se o smrtelné, dosud neléčitelné onemocnění. Je pro něj charakteristická progradující svalová ochablost, která v ranné fázi oslabuje svalstvo hrudníku, trupu, horních i dolních končetin. První příznaky nemoci se projevují již ve věku tří let. Mezi sedmým až dvanáctým rokem ztrácí chlapci schopnost chůze a jsou upoutáni na invalidní vozík.

PODPOŘTE KONTO MATÝSEK

Svým příspěvkem pomůžete usnadnit život některému z kluků, kteří trpí nevyléčitelnou svalovou dystrofií Duchenne. Své onemocnění si nezpůsobili, nezavinili a ani nemohli ovlivnit. Nehazardovali, nebyli opilí, ani nefetovali. Přesto jim zdravotní pojišťovny nehradí vše, co by ke svému krátkému a nejednoduchému životu potřebovali.
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Chlapci, nemocní Duchennovou chorobou, důsledkem srdeční a dechové nedostatečnosti zcela vyjímečně přežívají dvacátý rok života.
Získané prostředky jsou určeny k usnadnění jejich života, zejména na pořízení kompenzačních pomůcek, bezbariérové úpravy bydlení apod.
Značnou část prostředků na sbírkovém účtě jsme získali od drobných přispěvatelů na Venkovských farmářských trzích.
Veškeré informace o sbírce (bankovní účty i informace o tom, jak bylo s prostředky naloženo) jsou na webové stránce sbírky a jsou pravidelně aktualizovány https://www.maskaszk.cz/pomahame-1/.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu