ANO, ANO


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Terezka - 18 let

Terezka (18let) prodělala těžké onkologické onemocnění (nádor na mozku), po kterém jí zůstaly vážné zdravotní následky a zatím se pohybuje převážně na vozíku, chybí ji jemná motorika a musela se také znovu učit mluvit, číst, psát a počítat. Rodiče hledají pomoc a finanční prostředky na zajištění pobytu v rehabilitačním zařízeni Adeli. Společně s námi doufají, že Terezka bude moct zase jednou normálně chodit a hýbat se…. Na neurorehabilitaci Terezky potřebujeme 178.000 Kč. V rámci účasti týmu Business Lease na akci 111 hodin , zdvojnásobí  Nadační fond ...because we care   Vaše dary - ke každé koruně, kterou darujete, přidá další korunu.

Terezka - 18 let

V rámci účasti týmu Business Lease na akci 111 hodin , zdvojnásobí   Nadační fond ...because we care   Vaše dary - ke každé koruně, kterou darujete, přidá další korunu.
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V roce 2010 diagnostikovali lékaři Terezce nádor na mozku. Následně musela absolvovat velmi náročnou a intenzivní léčbu, která trvala více než dva roky. Během ní podstoupila dvě složité operace mozku, radioterapii a dva typy chemoterapie. Při druhé operaci poprvé ochrnula na pravou polovinu těla. Následovalo ozařování a první chemoterapie. Ta nejenže nezabrala, ale tělo zareagovalo velmi negativně. Terezce přestala na měsíc fungovat střeva a jediné co mohli lékaři udělat, bylo podávání velkých dávek léků proti bolesti. První chemoterapie měla na Terezku opravdu fatální účinky, proto musela být ukončena. Její zdravotní stav totiž o mnoho zhoršila, ochrnula v ještě větším rozsahu, přestala mluvit, číst, psát, počítat. Druhá chemoterapie - experimentální - naštěstí Terezku zachránila.


Se zmiňovanými následky se Terezka stále ve velké míře potýká. Zatím se pohybuje převážně na vozíku, chybí ji jemná motorika a musela se také znovu učit mluvit, číst, psát a počítat. Společně s rodiči se snaží zvládnout další zdravotní problémy, které ji po prodělaném onemocnění a léčbě zůstaly.


I když je návrat do života pro Terezku fyzicky i psychicky náročný a vyčerpávající, nevzdává se a bojuje. Dělá pokroky a její stav se krůček po krůčku zlepšuje.

Na základě konzultací rodičů se specialisty došlo za podpory sponzorů, přátel a nadačních fondů k prvnímu pobytu Terezky ve specializovaném zařízení v rehabilitačním centru Adeli v Piešťanech. A právě tento pobyt Terezce velmi pomohl. Pro upevnění a další zlepšení již dosažených výsledků je doporučováno speciální neurorehabilitační léčbu ještě několikrát v pravidelném časovém intervalu zopakovat.

Jeden z prvních pobytů v rehabilitačním zařízení pomohl financovat Nadační fond …because we care, projekt společnosti Business Lease. Je ale zřejmé, že jeden pobyt je jen prvním krokem na trase k lepší mobilitě. Hledáme proto další zdroje, které pomohou zajistit další neurorehabilitaci. Celkové roční náklady se pohybují na částce více než 500.000 Kč, což je pro celou rodinu obrovská finanční zátěž. Nadační fond…because we care však dále pomáhá….

Terezka je velké sluníčko a bojovnice, která se nevzdává, má obrovskou motivaci a energii. Jejím velkým přáním je podstoupit další rehabilitaci v Adeli, protože ví, že udělá nové pokroky, které pomohou zlepšit její celkový zdravotní stav, povedou k větší samostatnosti a v neposlední řadě ji umožní postupně se navracet a začleňovat do normálního života a mezi své vrstevníky.

Terezce je proto věnována tato veřejná sbírka pod patronátem teamu Business Lease – Sport pomáhá , který pojede pod záštitou  Nadačního fondu …because we care 1.-5.srpna  Handycyklomaraton 111 hodin.   Nadační fond  proto  v rámci účasti týmu Business Lease na akci 111 hodin  zdvojnásobí Vaše dary - ke každé koruně, kterou darujete, přidá další korunu.

Velmi děkujeme za vaši finanční podporu.










Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně štěstí a radosti do života.

Lenka Waldhegerová
500 Kč

Milá Terezo snad ti to málo trochu pomůže .Držím ti palce.

Ladislav Pilař
3 000 Kč

Posílám zejména sílu a energii do dalšího života.

Petr Dolejš

Terezko, krásné sluníčkové dny Ti přeji a držim palce :-)

Gabriela Bartáková
1 000 Kč

Terezko, jsi skvělá holka! Ať jsi stále tak velké sluníčko!

Nika D
1 000 Kč

Terezko, jsi skvělá. Jsme moc rádi, že jsi členkou našeho týmu, což jsi dnes na startu i v průběhu celého prvního dne cyklomaratonu opět dokázala.

Veronika Janečková

Krásný den Terezko :)

Petr Macek
10 000 Kč

Milá Terezko, snad Ti to málo trochu pomůže. Přeji Ti hodně sil, štěstí a lásky Tvých nejbližších. Zvládni to. Držím palce.

Aleš Roessler
500 Kč

Jsem rád že mohu pomoci, tímto děkuji paní Dvořákové z BL, která mě upozornila na tuto nadaci.

Michal B
20 Kč

:)
🌞

Silvia Dvořáková