NADĚJE


Legislativa a právní pomoc Sociálně znevýhodněné skupiny

Dluhové poradenství

Ročně pomáháme 557 lidem řešit nezvladatelnou finanční situaci.

Přispějte na službu Dluhové poradenství

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Pomáháme lidem, kteří nezvládají řešit dlouhodobé finanční problémy vlastními silami. Poskytujeme odborné poradenství v otázkách zadluženosti, osobních bankrotů, exekucí i pomoc při celkové orientaci ve vlastních finančních závazcích. Pomáháme při komunikaci s úřady, věřiteli, insolvenčními správci a soudy. Poskytujeme právní poradenství v oblasti financí.

S klienty vždy probereme jejich situaci a snažíme se společně hledat řešení. U klientů, kteří jsou v hrozícím úpadku nebo již v úpadku, bývá jedinou možností podání návrhu na povolení oddlužení. Klienta provázíme od počátku až do konce - přes podání návrhu na povolení oddlužení na soud až po úplné povolení oddlužení. V době zpracovávaní oddlužení klientům dodáváme odvahu, aby své závazky řešili, našli sílu oslovit své věřitele a požádali je o spolupráci. 

 
Věnujeme se zpracovávání osobních bankrotů. Pomáháme klientům, aby mohli začít žít život bez dluhů. 
 
Rodiny, v nichž chybí finanční gramotnost, stále přibývají. Učíme je počítat si měsíční příjmy a výdaje, zavádět rodinné rozpočty, uvědomovat si, kde lze ušetřit, jak s penězi hospodařit. Vysvětlujeme jim nebezpečí rychlých půjček po internetu, kde stačí doložit jeden doklad totožnosti, a peníze má člověk za pár minut na účtu.
 
Komunikujeme s exekutory, klienty vedeme k tomu, aby si domluvili s věřiteli splátkový kalendář a aby jej dodržovali. 
 
Rodiny se snažíme vést k tomu, aby zvýšily svůj příjem prací či brigádou a aby pochopily, že žít na sociálních dávkách celý život, není to pravou cestou. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hezké Vánoce a hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v roce 2021

EvaH