Zdravotní klaun, o.p.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

Cirkus Paciento

je týdenní program určen dlouhodobě nemocným dětem, jež tráví velkou část svého života izolované v léčebnách a nemocnicích. Během týdenního programu je Zdravotní klauni naučí spoustu dovedností, kouzel a cirkusových kousků, které přinášejí dobrou náladu a hlavně radost ze života. Posláním Cirkusu Paciento je vzbudit u malých pacientů aktivní zájem o život a uzdravení, což je nedílnou součástí jejich léčebného procesu.

Již vybráno

6 425 Kč
vybráno 5 % z 120 000 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Vyvrcholením hravého týdne se Zdravotním klaunem je velkolepé vystoupení pod cirkusovým šapitó, na které jsou zvány rodiny dětí, jejich kamarádi i personál zařízení. Děti, které jsou celé měsíce pod přísným lékařským dohledem a žijí dle jakéhosi nemocnicí stanoveného harmonogramu, se tak najednou stanou velkými hvězdami, na které publikum upírá svůj zrak a tleská jim. Pro dětskou duši je to nesmírnou vzpruhou a velkým hnacím motorem k uzdravení. 

Podpořte těžce nemocné děti, které se potřebují hlavně zasmát, uvolnit a hrát si s někým stejně, jak si to užívají jejich zdraví kamarádi. Nedovolte, aby děti zapomněly být dětmi! 

Cirkusy Paciento probíhají nejčastěji venku v areálech léčebných zařízení v pravém cirkusovém stanu Zdravotního klauna, ale například pro onkologicky nemocné malé pacienty, kteří ven nemohou, jsou pořádány přímo na oddělení, či v jejich nemocničním pokoji. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přeji všem hezké prázdniny

Edvard Mrozek
240 Kč

Pocit rodice, ktery musi nechat sve dite v nemocnici dlouhou dobu a bez jistoty pozitivni diagnozy je hrozny. Ale horsi musi byt pocit toho prcka. Delate to dobre tak jen tak dal...Diky vam...

Miguel
300 Kč