Diecézní charita ostravsko-opavská


Rozvojová spolupráce

Balíky základní potřeby - východní Ukrajina

Na východní Ukrajině se opět bojuje a umírají lidé. Nárůst bojů uvěznil tisíce civilistů a zničil životně důležitou infrastrukturu. Krize se zvětšuje a ohrožuje další tisíce lidí. S každým uplynulým dnem se zvyšuje riziko, že při ostřelování zahynou další lidé. Mnoho lidí je proto v současné době evakuováno z Avdijivky a dalších míst na frontové linii. Někteří místní lidé i přes současnou situaci v bojové zóně zůstávají. Nemají kam jinam jít nebo nemají rodiny, které by se o ně postarali. Zásobování v bojové zóně nefunguje a lidé často nemají jídlo ani hygienické potřeby. Z tohoto důvodu již třetím rokem dovážíme balíky základní potřeby přímo do bojových zón. Naše středisko podporuje zejména obyvatele vesnice Avdijivky a Kamjanky v Doněcké oblasti. Avdijivka se nachází cca 23 kilometrů od Doněcka a v daných dnech je považována za jedno z míst, kde se vedou největší boje na východní Ukrajině. Kamjanka pak leží cca 10 kilometru od doněckého letiště, a cca 20 kilometru od oblastního města Doněcka a nachází se na bojové linii.

vybíráme od 23.5.2017
96 900 Kč

přispělo

49 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Na východní Ukrajině se opět bojuje a umírají lidé. Nárůst bojů uvěznil tisíce civilistů a zničil životně důležitou infrastrukturu. Krize se zvětšuje a ohrožuje další tisíce lidí. S každým uplynulým dnem se zvyšuje riziko, že při ostřelování zahynou další lidé. Mnoho lidí je proto v současné době evakuováno z Avdijivky a dalších míst na frontové linii.

Někteří místní lidé i přes současnou situaci v bojové zóně zůstávají. Nemají kam jinam jít nebo nemají rodiny, které by se o ně postarali. Zásobování v bojové zóně nefunguje a lidé často nemají jídlo ani hygienické potřeby. Z tohoto důvodu již třetím rokem dovážíme balíky základní potřeby přímo do bojových zón.

Naše středisko podporuje zejména obyvatele vesnice Avdijivky a Kamjanky v Doněcké oblasti. Avdijivka se nachází cca 23 kilometrů od Doněcka a v daných dnech je považována za jedno z míst, kde se vedou největší boje na východní Ukrajině. Kamjanka pak leží cca 10 kilometru od doněckého letiště, a cca 20 kilometru od oblastního města Doněcka a nachází se na bojové linii.
 
Každý potravinovo-hygienický balík je rozdělen do dvou krabic, jejichž obsah by měl vydržet tříčlenné rodině zhruba měsíc. Jedna krabice je s potravinami, druhá s hygienickými potřebami. Lidem dodáváme zejména rýži, pohanku, těstoviny, olej, zubní pastu nebo například toaletní papír.

Balíky dovážíme na Ukrajinu vždy, když získáme větší množství finančních prostředků. Díky vaší pomoci jsme v květnu 2017 do bojových zón doručili 180 balíků v hodnotě 225 000 Kč.

Děkujeme

Pro více informací kontaktujte Veroniku Mechovou na 733 741 216 nebo emailem veronika.mechova@dchoo.charita.cz
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Doufám že topomůže, je to sic málo, ale aspoň něco. Слава Україні! Героям слава!

Jonáš Holý
250 Kč

Sláva Ukrajině!

Dárce
2 500 Kč

díky

hana pavlasová
2 500 Kč

Jen kapka v moři, která snad pomůže těm nejubožejším...

Ivana Filipczyková Gališová

Snad i malá částka pomůže.

Petr Zdražil
1 000 Kč