Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové


Lidé s postižením

Neurorehabilitace pro Matýska

Sbírka na úhradu neurorehabilitace Matýskovi, který se narodil s dětskou mozkovou obrnou.

vybíráme od 16.5.2017

Neurorehabilitace pro Matýska

Sbírka na úhradu neurorehabilitace Matýskovi, který se narodil s dětskou mozkovou obrnou.
15 800 Kč
vybráno 105 % z 15 000 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Matěj se narodil předčasně ve 34. týdnu, po porodu se objevily problémy s dýcháním s nutností intubace. Nedostatečný přísun kyslíku do mozku a sepse, kterou prodělal během pobytu na neonatologickém oddělení, pak měly za následek jeho další zdravotní problémy a opoždění ve vývoji. V necelém roce mu byla diagnostikována dětská mozková obrna, konkrétně spastická kvadruparéza. Později se přidala také epilepsie, ta však již pár měsíců zůstává bez manifestace.

Celý Matějův život se tak stále točí na kolotoči prohlídek, rehabilitací a cvičení – od terapie podle Vojty přes Bobath metodu až po neurorehabilitační koncept zvaný Klim-therapy. Časově náročný léčebný program už však přináší své ovoce a Matěj již dosáhl mnoha pokroků. Dnes se bez problémů přetočí na břicho a zpět, zvedne se na všechny čtyři, dokáže se doplazit za hračkou. Dochází i ke zlepšení jemné motoriky a Matěj je schopen si za určité podpory v sedě nebo v kleku samostatně hrát. Úspěchy mu činí obrovskou radost a motivují jej k další tvrdé práci. Dopředu jej ve vývoji posouvá rovněž jeho malý bráška Vojtíšek.


Matýsek přesto ještě není schopen samostatně sedět ani stát, zvýšená spasticita na všech končetinách mu nedovolí se na nohy vzepřít, natož udělat první krůčky. K tomu je bohužel potřeba rozsáhlejší léčba, která bohužel není hrazena pojišťovnou a je tak náročná rovněž finančně.

Sbírka probíhá v rámci charitativního běhu  BĚŽÍM, CO MŮŽU, POMŮŽU, pořádaném organizací ESN Liberec a Technickou Univerzitou Liberec pod záštitou Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Drž se,Matýsku!

MUDr.Olga Novenková Macharáčková s.r.o. MUDr.Olga Novenková Macharáčková s.r.o.
10 000 Kč

Matýsku, určitě to zvládneš. Držím palečky :-))

Dárce
2 000 Kč

Držíme palce , ať se vše podaří !!

Dárce
500 Kč

Matýsku, držím ti palečky a přeji hodně síly, ať se tvůj zdravotní stav i nadále zlepšuje!

Dárce
200 Kč