Zachraň jídlo, z.s.


Osvěta a poskytování informací

Záchranářské videorecepty

Díváte se do lednice a vidíte tam spoustu jídla, které by se mělo ihned sníst? Nevíte co s ním? Existuje mnoho fantastických receptů a tipů, o kterých jste ani netušili. ___________________________________________________________________ Záchranářské videorecepty z naší dílny jsou skvělou inspirací, jak přetvořit potravinové přebytky na super chutná jídla. ___________________________________________________________________ Pomozte nám videa natočit! Díky receptům vás naučíme, jak omezit vyhazování jídla a současně snížit negativní dopady nejen na životní prostředí, ale i na vaši peněženku.

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pro jednoho odpad, pro jiného poklad!

Toto staré přísloví je něco, co v Zachraň jídlo bereme hodně vážně.

Vzděláváme lidi, jak neplýtvat surovinami a přírodními zdroji, inspirujeme a učíme je žít a jíst jinak. Na našem webu máme už pěknou řádku záchranářských receptů, které radí, co si počít s natí z mrkve, s přebytkem cuket v sezóně nebo se zbylou bramborovou kaší.

Díky krátkým, svižným a krásným videím vám ukážeme nápady na jednoduché, rychlé a výživné recepty ze surovin, které vykazují známky únavy nebo jsou z částí, jež česká kuchyně běžně nezpracovává. S vaší pomocí se během jedné minuty může stát záchranářem každý. S vyhozenou surovinou putuje totiž do koše i celá řada přírodních zdrojů a lidské práce.

Podporou videoreceptů nám pomůžete pokryt náklady na produkci, postprodukci a hudbu. Oslovit a inspirovat více lidí, přispějete tak i ke snížení potravinového odpadu v domácnostech, který tvoří až 40 % z celkového objemu odpadu.

Ať to stojí za to, máte se na co koukat a zároveň inspirovat!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu