ERGO Aktiv, o.p.s.


Lidé s postižením Zdraví

Běžíme pro ty, které doběhla mrtvice

Regina a Drahomíra Brokovy běží pro ERGO Aktiv - organizaci, která díky intenzivní rehabilitaci vrací mladé lidi se získaným poškozením mozku do aktivního života. Prostřednictvím běhu vybírají finance na pomoc lidem po mozkových příhodách či úrazech hlavy, kteří chtějí být opět samostatní, vrátit do zaměstnání či ke svým koníčkům. Kdo chce s nimi vyběhnout, má konečně šanci! www.runczech.com

vybíráme od 13.3.2017

Běžíme pro ty, které doběhla mrtvice

100 Kč
vybráno 0 % z 60 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Svou podobou jsme každého vždy doběhly. Pojďte tentokrát do/předběhnout vy nás a všichni „poběžme“ společnými silami utéct mrtvici

Nejsme žádné sportovkyně, naším životem je divadlo a cílovou páskou slzy radosti nebo dojetí užaslých diváků. Pro ERGO Aktiv a lidi po mrtvici si ale s chutí na běžkyně „zahrajeme“ a slzy vyčerpání spolu s vábnou směsicí potu budou naši masku maratonských běžkyň dokreslovat na rozdíl od divadelních masek naprosto autenticky, věrně a výstižně. Nečekáme však potlesk od druhých, ale samy od sebe, nechceme zvítězit nad ostatními, ale nad sebou samými. Nejde totiž o boj proti těm druhým, ale s druhými – a hlavně o vzájemnou podporu!

Jako na fotografii budeme prožívat radost i bolest z vyčerpání zároveň, na rozdíl od obrázku, kde se ta bolestivá strana snaží ovládnout tu druhou, se jí ale zkusíme vymanit a nenecháme se bolestí zcela ovládnout. Platí sice, že sobě neutečeš, ale vždy stojí za to pokusit se alespoň popoběhnout! Obě tyto stránky a silné emoce patří k životu a v tom „životním běhu“ dochází k situacím, kdy je ta bolest nesrovnatelně silnější než ta fyzická. Cévní mozková příhoda s sebou přináší fyzické, ale i psychické a emoční obtíže. S tím vším se musejí vyrovnat ti, které tato nemoc „doběhne“. Ale tím trať přeci nekončí – zkusme s mrtvicí pořádně vyběhnout podporou rehabilitačního centra ERGO Aktiv!

Naším heslem je: Kdo může chodit, ať běží! Kdo nemůže, ať přidá! Nejsme sice Zátopek, ale zatopit samy sobě i sobě navzájem pořádně umíme! A zpotit se ještě víc!

Běžet, či neběžet? To je to, oč běží v Divadle sester Brokových. Přispějte k tomuto dramatu a podpořte ERGO Aktiv!

Vybrané finance půjdou na rehabilitaci mladých lidí se získaným poškozením mozku. Organizace ERGO Aktiv jim pomáhá se opět vrátit do zaměstnání, ke svým koníčkům, samostatně se pohybovat po městě a zvládnout činnosti, které jsou pro mnohé z nás denním chlebem.

www.ergoaktiv.cz
www.runczech.com




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu