Skautská nadace Jaroslava Foglara


Filantropie a dobrovolnictví Děti, mládež, rodina

Pomáhám budovat nové skautské klubovny a pravidelně podporuji nadaci

Skautská nadace Jaroslava Foglara finančně podporuje stavby a opravy zázemí pro činnost skautských oddílů, zejména kluboven. Pojďte do toho s námi pravidelným darem!

Skautská nadace Jaroslava Foglara

Každý měsíc podpořím jednu skautskou klubovnu.
135 107 Kč

přispělo

39 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Desítky skautských středisek po celé republice se potýkají s nedostatkem kluboven, které tvoří hlavní zázemí pro jejich činnost. Kvůli tomu nemohou často přijímat nové členy a musí omezovat schůzky a další akce. Skautská nadace Jaroslava Foglara už několik let podporuje získávání financí pro stavby a rekonstrukce kluboven. Ve spolupráci s portálem Darujme.cz poskytuje střediskům platební nástroj pro veřejné sbírky a každou vybranou korunu násobí. Naším cílem je usnadnit a maximálně zjednodušit jejich přístup k tomuto prostředku pro oslovování potenciálních dárců a zvyšovat tak finanční nezávislost skautských středisek.

Za šest roků se pod hlavičkou nadace uskutečnilo přes 100 dárcovských projektů, přijali jsme přes 10 000 darů a dosáhli celkovou částku 15 milionů přijatých darů. Ale to stále nestačí, stejně jako každý rok roste skautské hnutí v Česku, roste i nutnost pomoci budovat jeho zázemí. Tak, aby skauting mohl přinášet výchovné poselství mezi více mladých lidí. 

Pojďte skautské klubovny podpořit i vy pravidelným darem. Každý měsíc pošleme celou vybranou měsíční částku na stavbu či rekonstrukci jedné konkrétní klubovny po celém Česku. Klubovnu měsíce představujeme zde v Aktualitách. Jednoduše tak podpoříte vznik 10 nových kluboven pro oddílovou činnost ročně. Dva zbývající prázdninové dary použijeme na režii Nadace, kterou s podporou projektů máme. Umožníte nám poskytovat střediskům metodické vedení a propagaci jejich aktivit.

Váš pravidelný příspěvek tak pomůže rozvoji skautingu na lokální úrovni po celé republice. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Všechny aktuálně realizované projekty najdete ZDE



Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v  polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Klubovnou prosince je před rokem vyhořelá a nově obnovená klubovna v Bojkovicích.

Klubovnou měsíce listopadu je SD v Mostě. Dary budou použity na výrobu skladového regálu, který jim umožní přestěhovat sklad z nájmu do vlastních prostor.
 

Klubovnou měsíce října je Bobří srub v Háji ve Slezsku. Klubovna se bude otevírat 15. října a potřebovali by ještě pořídit matrace na spaní, aby mohli klubovnu nabízet i o víkendech.

Klubovnou měsíce září je nová klubovna v Polné. Zaslané dary budou použity k dovybavení kuchyně, aby mohla být klubovna nabízena na víkendové akce.

Klubovnou měsíce června je Baráček ve Velkém Meziříčí. 

Klubovnou měsíce května je nová maringotka skautského oddílu Klubíčko v obci Skály u Protivína. Oddíl v malé obci přišel o klubovnu v obecních prostorách a potřebuje rychlou náhradu. Mají možnost si koupit takovou maringotku. 

Klubovnou dubna je stavba střediskové klubovny střediska Srdíčko Třebíč.

Klubovnou měsíce března je dětský koutek v Asistenčním centru Jihomoravského kraje pro válečné uprchlíky v pavilonu B na brněnském výstavišti. Podpora pravidelných dárců klubovny měsíce je aktuálně dostačující a bude použita především na drobné operativní nákupy pro zajištění  dobrovolnických služeb, které dohlíží nad provozem dětských koutků. Větší finanční dary nemáme jak uplatnit. Budeme rádi, pokud se stanete pravidelnými dárci. Děkujeme dosavadním pravidelným dárcům a věříme, že březnové přesměrování jejich darů pochopí. Sami jsme si něco takového nedokázali ještě před pár dny představit.
 

Klubovnou měsíce února je Skautský dům v Mostě.

Klubovnou ledna 2022 je budoucí klubovna oddílu Tuvia v Praze na Vítkově.  Vzniká v těchto sklepních prostorách.

Klubovnou prosince je rekonstrukce Skautského domu v Opavě. Tušíte, k jakému účelu byl tento dům původně postaven? 
 

Klubovnou měsíce listopad je stavba klubovny ve Střelicích u Brna.

Na klubovnu měsíce září jste přispěli částkou 2902 Kč. Posíláme tuto částku do Háje ve Slezsku. Děkujeme!

Klubovnou měsíce října je nová klubovna stavěná svépomocí v Polné. 

Dary přijaté v průběhu července a srpna jsou určeny na provozní náklady nadace spojené s podporou skautských kluboven. Deset dárců poslalo dvacet darů v celkové výši  5804 Kč. Všem dárcům velké díky.

Klubovnou měsíce září je stavba roubeného srubu v Háji ve Slezsku.  Na jejich webu si můžete prohlédnout podrobnou fotogalerii z postupu stavby. Dary přijaté v průběhu září pošleme středisku Ostrá Hůrka Háj ve Slezsku.

Klubovnou měsíce června je stavba nové klubovny ve Vyškově. Všechny dary, které se v průběhu června vyberou, pošleme vyškovským skautům na dokončení jejich klubovny.
Scout hall of the Month in June.

Klubovnou měsíce května je stavba nové klubovny v Teplicích. 

Na klubovnu v Mníšku pod Brdy se v průběhu dubna vybralo 8650 Kč.

Klubovnou měsíce dubna je nová stavba střediska Skalka v Mníšku pod Brdy.

V nově budované klubovně v Mníšku pod Brdy nezahálejí a začali s vnitřními omítkami.

Založení projektu

Ať korunky slouží :)

Arwen
200 Kč

Děkuji

Zbyněk Žlůva

Z Aljašky s pozdravem

Vlastic MAREK
1 000 Kč

Díky!

Lenka Seinerová

Klobouk dolů před tím co děláte. Děkuji

Zbyněk Žluva
100 Kč

Kéž skautské hnutí sílí a šíří odkaz a hodnoty Jaroslava Foglara.

Kevi
500 Kč

Foglara a jeho knihy jsem měl moc rád. Byl jsem skaut v Janovicích nad Úhlavou.

Karel Pacner
1 000 Kč