Diecézní charita ostravsko-opavská


Rozvojová spolupráce

Pomoc Ukrajině - Balíky základní potřeby

Na východní Ukrajině se opět bojuje a umírají lidé. Náhlý nárůst bojů na východní Ukrajině uvěznil tisíce civilistů a zničil životně důležitou infrastrukturu. Krize se zvětšuje a ohrožuje další tisíce lidí. Pomáhejte s námi a přispějte na potravino-hygienický balík, který je určen pro tříčlennou rodinu zhruba na měsíc, jehož hodnota je 1 250 Kč V květnu plánujeme prvních cca 200 potravino-hygienických balíčků dopravit do bojové zóny na východě Ukrajiny.

Pomoc Ukrajině - Balíky základní potřeby

Chci podpořit dodávku balíků základní potřeby pro lidi v bojové zóně na východě Ukrajiny
3 450 Kč
vybráno 1 % z 250 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V uplynulém roce, stejně jako v roce 2015, SHPaRS ze sbírky Charity ČR pro Ukrajinu připravilo, ve spolupráci s partnery z Ukrajiny, přibližně 240 potravinových balíků a 240 hygienických balíčků, které poté byly dopraveny do Avdijivky a Kamjanky v Doněcke oblasti. Avdijivka se nachází cca 23 kilometrů od Doněcka a v daných dnech je považována za jedno z míst, kde se vedou největší boje na východní Ukrajině. Kamjanka pak leží cca 10 kilometru od doněckého letiště, a cca 20 kilometru od oblastního města Doněcka a nachází se na bojové linii.

Můžete přispět na potravino-hygienický balík, který je určen pro tříčlennou rodinu zhruba na měsíc, jehož hodnota je 1 250 Kč, a to včetně nákladů na nákup, balení, přepravu a 5% režii.

Projekt je společným dílem Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce, Diecézní charity ostravsko opavské  a  Caritas Tyachiv/Ukrajina. 


Kontaktní osoba: Veronika Mechová 
mobil: (+420) 733 741 216 
e-mail:  veronika.mechova@dchoo.charita.cz 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu