Psí život, z.s.


Zvířata

Pejsek Brit - virtuální adopce

Ne všechna zvířata jsou vhodná ke skutečné adopci, ale přesto potřebují pomoc. Adoptujte si Brita "na dálku" a pomozte mu žít plnohodnotný život!

Adoptujte si Brita virtuálně!

Přispívejte Britovi každý měsíc na jeho péči. Pravidelně Vás budeme informovat, jak se mu daří a jak mu Vaše příspěvky pomáhají. Věříme, že společnými silami zvládneme Britovi zajistit plnohodnotný a důstojný život.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Britovi se o Vánocích 2015 jednou pro vždy změnil život. Srazilo ho auto, byl vážně zraněný a v bezvědomí, ale řidič od nehody ujel. Majitel Brita byl však pán bez domova a neměl peníze na veterináře, a tak Brit zůstal bez jakéhokoli ošetření.

V květnu 2016 jsme se o Britovi dozvěděli my a okamžitě jsme se za ním rozjeli. Našli jsme ho v opravdu zuboženém stavu - byl celý zanedbaný, měl rozsáhlé kožní problémy, byl ochrnutý na zadní nohy, a měl na nich hnisající proleženiny a odřeniny až na kost… V takovém stavu jsme ho tam nemohli nechat. Přesvědčili jsme jeho majitele, aby nám Brita daroval s tím, že mu poskytneme veškerou potřebnou veterinární léčbu.

Vyšetření na veterinární klinice ukázalo, že kromě jiného má Brit i hnisavý zánět močového měchýře. Bylo také zjištěno, že má zlomeninu třináctého hrudního obratle a narušenou míchu, ale že má stále šanci na kvalitní život. Brit byl i přes svůj handicap velmi optimistický pejsek a bojovník …a tak jsme se rozhodli dát mu šanci.

Postupně jsme vyléčili všechny neduhy, a protože kvůli dlouhé časové prodlevě od zranění nebyla operace možná, Brit začal s rehabilitací. V nožičkách se podařilo obnovit reflexy, takže je Brit dokáže částečně používat. 
Bohužel se na nich neudrží, dostal ale invalidní vozík, který mu pomohl k návratu do plnohodnotného života. Díky němu zas lítá venku se psími kamarády jak poděs :-) Brit je neskutečně milý, nekonfliktní, mazlivý a vděčný pes. I přes svůj handicap je Brit veselý pejsek plný života, svůj handicap vůbec nevnímá a jeho záchrana rozhodně měla význam.

Bohužel jako důsledek úrazu Brit nemá pod kontrolou vyměšování. A právě hlavně kvůli tomuto handicapu se nám pro něj nedařilo najít nový domov. Protože si u nás Brit už hodně zvykl a je dost citlivé povahy, nakonec jsme rozhodli ponechat ho trvale v péči naší organizace. Není zavřený někde v kotci, ale pečujeme o něj v domácím prostředí, tak jako o ostatní pejsky.

Brita si tedy nyní můžete adoptovat na dálku a Vámi zvolenou částkou každý měsíc pomáhat s péčí o něj.  Stačí si na této platební bráně zvolit částku, zadat darovat "měsíčně" a poté následovat instrukce.

Náklady na Britovu péči se pohybují kolem 3500 Kč za měsíc a patří do nich zejména rehabilitace, krmení (speciální veterinární dieta kvůli citlivému zažívání) a doplňky stravy (vitamíny, apod.), potřeby spojené s pomočováním - savé podložky, desinfekční potřeby, vlhčené ubrousky, papírové role apod. Briťáček je bohužel také kardiak, trpí nedomykavostí chlopní a od konce roku 2022 musí už užívat i léky. Dosavadní zkušenost také ukazuje, že se v budoucnosti pravděpodobně nevyhneme ani neplánovaným jednorázovým vyšším nákladům jako je nový invalidní vozíček či nenadálé zdravotní komplikace. Proto podaří-li se vybrat více, dary budeme střádat v jeho fondu pro případ neočekávaných výdajů či nutnou akutní pomoc zvířeti v nouzi a s podobným osudem.

Mockrát děkujeme za Vaši podporu a pomoc. Věříme, že společnými silami zvládneme Britovi zajistit plnohodnotný a důstojný život.

Moc za Brita děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Pro statečného Brita

Andrea Jurečková

Briťáčku, jsi chlupatý štěstíčko. Ať se ti moc daří!

Kristýna Dobeš Moučková

Briťáčkovi
Jsem jeho velká obdivovatelka ❤️🐾

Vladimíra Kostečková
50 Kč

Ať se nejen Briťáčkovi daří.

Čtvrtníček Lubomír
1 000 Kč

Hlavně hodně zdraví

Ivo Bednář
200 Kč

Dnes jsem si zase na Britíka vzpomněla, zda se má aspoň stále tak dobře a jeho stav se nezhoršuje.....budu ráda za jakoukoli info o Britovi. Mě pejsek zemřel a zatím si nemohu pořídit kvůli práci nového, tak aspoň takto.....děkuji.

Eva Stránská
100 Kč

Jsi statečný psí kluk, posíláme podrbání za ušima.

Lenka A Jiří Matouškovi

pro broucka Brita❤️S laskou🙏😘

Petra Albrechtová

Je to můj blonďáček. Podporuji ho už dlouho a budu i nadále.

Michaela Lerchová

🐶❤

Marie Vajrychová
500 Kč