Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, z.s.


Filantropie a dobrovolnictví Aktuálně - spolu proti Koronaviru

Protože po pandemii bude v nezisku hůř

Podpora veřejnosti je pro nás zásadní. Po dobu nouzového stavu nám s náklady na zajištění krizové dobrovolnické pomoci pomáhá město Plzeň. Nevyhnuly se nám však ztráty příjmů z pronájmů našich prostor nebo z plánovaných kurzů. Pandemická opatření a jejich dopad na celou ekonomiku ovlivní do budoucna i financování činnosti neziskových organizací. Váš příspěvek využijeme na realizaci našich společensky prospěšných projektů.

vybíráme od 16.3.2020
31 156 Kč

přispělo

24 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
VYUŽITÍ DAROVANÉ ČÁSTKY:
 
Získané prostředky použijeme na podporu zdraví a psychiky naší největší skupiny klientů - aktivních seniorů.

Váš příspěvek podpoří projekt pro stovky plzeňských seniorek a seniorů, kteří s námi budou moci díky Vám sportovat v krásné přírodě v okolí boleveckých rybníků. Od podzimu 2020 jsme otevřeli nový celoroční cyklus sportovně preventivních kurzů "Pro zdraví a na pohodu" (více informací ZDE).

První turnus odstartoval v září 2020 a zúčastnila se jej téměř stovka seniorů. A jak jsme očekávali, pohyb v přírodě ve společnosti podobně naladěných lidí má na celkovou kondici seniorů velmi pozitivní vliv. (Kurzy probíhají ve skupinách v souladu s vládními opatřeními, tedy pokud je PES na stupni 1-3.)

Vašeho daru si velmi vážíme. Na finančním zajištění projektu se spolu s Vámi podílejí také další sponzoři.


Původní text výzvy z května 2020, kdy jsme projekt teprve připravovali:

SITUACE BĚHEM NOUZOVÉHO STAVU:

TOTEM, z.s. od 16.3.2020 do 30.6.2020 úzce spolupracoval na krizové pomoci s vedením města Plzeň. Velké množství lidí a firem projevilo solidaritu a poskytly své služby či materiální pomoc do TOTEMu zdarma. Více jak 250 lidí se v tomto období zapojilo do dobrovolnictví - šili roušky, nakupovali seniorům anebo si s nimi povídali po telefonu. S jejich pomocí probíhala i distribuce informačních letáků i roušek u nákupních center, do domovů seniorů či nemocnic.

PROČ TATO VÝZVA:

Dárcovskou výzvu vypisujeme na základě množících se zpráv tohoto typu:

"Děláte skvělé věci. Ráda bych vaše centrum podpořila..."

"Neumím šít, ale ráda bych přispěla na materiál..."

"Naši zaměstnanci nemůžou pomoci fyzicky, ani nenašijeme v našem provozu roušky, ale uvažujeme v naší společnosti o finanční podpoře dobrovolníků či některého projektu..."

"Velmi Vám děkuji za roušku, kterou mi doručil dobrovolník čs íslem 59. Na Váš účet pošlu 500,- Kč jako výraz uznání Vaší práce."

CO SVÝM DAREM OVLIVNÍTE:

Ohromně nás vzpružíte a potvrdíte nám, že naše práce dává smysl.

Pomůžete zmírnit finanční dopady pandemických opatření, které zasáhly i naši neziskovou organizaci.

Umožníte nám pokračovat:
  • v podpoře více jak 60 rodin s dětmi a 1200 seniorů v Plzni, 
  • v pořádání aktivit pro veřejnost na našich třech plzeňských pobočkách,
  • v organizaci dobrovolnické činnosti pro region.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu


Díky této dárcovské výzvě jsme koncem léta 2020 doplnili zdroje na dofinancování projektu "Pro zdraví a na pohodu". Senioři se tak už koncem září zúčastnili prvního turnusu TOTEMového hůlkování nebo TOTEMového koloběžkování. Aktivním účastníkům budeme nabízet také zdravotně-osvětové přednášky, relaxaci v sauně a speciální víkendové výlety s NW holemi. S výjimkou letních prázdnin plánujeme sportovat se seniory v 5 turnusech celoročně. Více o projektu čtěte ZDE.

V sobotu 8. srpna 2020 proběhl v Plzni-Doubravce 18. ročník sportovní akce Pilsenman 2020, na které ve spolupráci s pořadateli pomáhali i TOTEMoví dobrovolníci. Na místě byl také prezentační stánek TOTEMu s informačními materiály a našimi "merch" výrobky. Závodníci i jejich fanynky finančními dary či nákupem z obchůdku přispěli na naši dárcovskou výzvu.

Evropské dny sousedů proběhly v náhradním termínu v sobotu 27. 6. 2020 a s výrazně menším počtem účinkujících. Přesto jsme prodejem výrobků z TOTEMových dílen a vstupenek na Kolo štěstí získali krásných 3.500 Kč. Informace o průběhu dne najdete ZDE.

Prodej roušek u nás na recepci jede ve velkém tempu. Těší nás, že se vám líbí!





Založení projektu

Mým snem je pomáhat.

Jiřina Hrubá
600 Kč

Ať se TOTEMu daří i ve všech letech příštích ...

Vlaďka Jandová
2 800 Kč

Dobrý den, prosím o kombinaci R2 N3 a o doručení poštou. Děkuju 🙂

Lenka Pásztorová