29. února 2024 | Svět dárcovství

Jak vyplnit daňové přiznání za 15 minut a ještě udělat dobrý skutek? Daňové přiznání pomáhá. 

Pomalu ale jistě se nám blíží termín pro odevzdání daňového přiznání za rok 2023. Díky projektu Daňové přiznání pomáhá, který funguje pod značkou Onlinepriznani.cz, můžete tuto povinnost splnit bezbolestně a navíc u toho podpořit některou ze zapojených neziskových organizací přes Darujme.cz, které je na celý systém napojeno. 

Daňové přiznání kompletně a hlavně velmi intuitivně vyplníte v této webové aplikaci, která vás otázku po otázce celým procesem provede. Stáhnete si hotové přiznání, vyberete si, jestli chcete přispět 290 Kč (nebo více) na pomoc například seniorům nebo třeba podpoříte hospicovou péči, a peníze, které ušetříte za účetní služby, posíláte na dobrou věc.

Krok za krokem: Od daňového přiznání k podpoře dobré věci

1. Vyplnění daňového přiznání 
Proces začíná vyplněním daňového přiznání, což díky aplikaci pod záštitou značky Onlinepriznani.cz není žádný běh na dlouhou trať. Aplikace vás provede celým procesem ve formě jednoduchého dotazníku, kde odpovídáte na otázky a aplikace se postará o vše ostatní. Je to tak snadné, že si přiznání připravíte do patnácti minut, i když nejste daňový specialista nebo specialistka. Navíc, v průběhu celého procesu budete mít přehled o tom, jak vysoké daně vám vychází.
2. Odeslání a podání přiznání
Jakmile je vaše daňové přiznání hotové, aplikace vám ho obratem vytvoří. Stačí si ho pak jen stáhnout, podepsat a odeslat na finanční úřad. Živnostníci mají možnost vygenerovat si i potřebné přehledy pro pojišťovny. A pokud využíváte datovou schránku, nemusíte se o nic starat, formulář ve formátu XML si jednoduše vygenerujete přímo z aplikace.
3. Výběr neziskové organizace 
Nyní přichází ten nejlepší krok: výběr neziskové organizace, kterou chcete podpořit. Projekt Daňové přiznání pomáhá spolupracuje s neziskovými organizacemi od sociálních služeb přes ochranu životního prostředí až po vzdělávací programy. Máte tedy možnost vybrat si to téma, které vám leží na srdci nejvíce.
4. Příspěvek na dobrou věc
Nakonec, peníze, které jste ušetřili za účetní služby, můžete věnovat vybrané neziskové organizaci. Vše probíhá přes bezpečnou platební bránu Darujme.cz, takže váš dar dorazí přímo tam, kde má největší smysl.

“Příznivci Sue Ryder si chválí, jak je zpracování přiznání snadné a intuitivní.” říká Radka Kulhánková.

Výborné zkušenosti hlásí po vyzkoušení Daňového přiznání pomáhá v minulém roce organizace Sue Ryder, která už 25 let mění osudy konkrétních seniorů a usiluje o změny v systému zdravotních a sociálních služeb v ČR.

„Byli jsme moc rádi, že můžeme projekt vyzkoušet, ale přiznám se, že jsme v tom prvním roce (v 2023) neměli žádná velká očekávání z hlediska finančního ani z hlediska počtu nových kontaktů. Řekli jsme si, že si zkrátka projdeme všechny technické záležitosti, které s projektem souvisejí, vše otestujeme a uvidíme, jestli nám produkt zůstane v portfoliu dárcovských aktivit Sue Ryder i v roce 2024,“ říká Radka Kulhánková.

Projekt Daňové přiznání se osvědčil a v nabídce pro dárce, kteří mají chuť podpořit téma důstojného stárnutí, zůstává natrvalo.

Chcete svou neziskovou organizaci také připojit do systému Daňové přiznání pomáhá? Podívejte se sem.

Svůj dar odesíláte přímo neziskové organizaci přes Darujme.cz

Darování v aplikaci je napojeno na Darujme.cz, to znamená všechny výhody, které jsou s tím spojeny. Dar zaplatíte jednoduše a bezpečně, nezisková organizace má veškeré kontakty na dárce a může je dále informovat o tom, jak jejich peníze pomáhají.

A které organizace můžete letos vyplněním daňového přiznání podpořit?

Česká krajina
Liberální institut
Mobilní hospic Ondrášek
SOS dětské vesničky
Sue Ryder
Wikimedia
Zdravotní klaun

Proč se zapojit?

Daňové přiznání pomáhá je výjimečný projekt, který vznikl pod značkou Onlinepriznani.cz, a přináší hmatatelné výsledky tam, kde jsou nejvíce potřeba. Zapojením se do tohoto projektu nejenže zjednodušíte proces vyplňování daňového přiznání, ale také přímo přispějete na podporu důležitých iniciativ a projektů neziskových organizací. Je to snadný, efektivní a především smysluplný způsob, jak udělat dobrý skutek. Tak proč to nezkusit hned teď?

Jako nezisková organizace se můžete do projektu registrovat na této webové stránce a vybírat tak za pomoci aplikace příspěvky na vaše dobročinné účely.

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci