2. června 2019

Nové funkce, které vám ulehčí práci

V květnu 2019 jsme nasadili nové funkce, po kterých jste toužili. Tady jsou:

1) Vyhledávání a filtrování darů

Nejviditelnější změnou je zjednodušení prostředí pro vyhledávání a filtrování darů. Sekci jsme rozdělili na část VYHLEDAT, kde jsou nejčastěji vyhledávané položky – transakce, projekt a dárcovská výzva – a část FILTROVAT, kde najdete pokročilejší a méně běžné parametry pro filtrování darů. Podle stavu darů lze filtrovat jen zakliknutím příslušného stavu (přislíbeno, potvrzeno, atd.). Neměnili jsme téměř žádné funkce vyhledávání a změna je zde hlavně pro přehlednost.

Další změnou je seskupení všech funkcí k potvrzením o daru do jedné sekce níže.

A malý vychyták navíc. Když vyhledáváte, kurzor se vám změní na točící se pracující kolečko. To vás nenechá na pochybách, že se vyhledávání opravdu uskutečnilo, a to rovnou po zvolení daného filtru bez nutnosti mačkat tlačítko Najít. Drobná, ale uživatelsky moc příjemná změna :).

2) Pro ambasadory dárcovských výzev

Ambasador dárcovské výzvy vidí nyní kromě jména také příjmení svých dárců. Když ambasador odešle svému dárci zprávu ze svého Darujme účtu, změní se tlačítko „Poslat zprávu“ na „Poslat další zprávu“ a po najetí myší nad tlačítko se zobrazí datumy naposledy odeslaných e-mailů. Tak má ambasador přehled o tom, komu už poděkoval.

Do administrace darů se ambasador dostane přes kliknutí na svůj účet (fotka vpravo nahoře)/Můj profil/Dárcovské výzvy/Dary.

3) Zákaz vystavení potvrzení o daru

Nově můžete zakázat generování potvrzení o daru pro konkrétní dar.

Po rozkliknutí detailu daru přes její VS symbol najdete v kolonce „Generování potvrzení o daru“ tlačítko „Zablokovat generování certifikátů“. Tím zakážete vystavení potvrzení o daru na tento dar ať už je jednorázový nebo pravidelný (u pravidelných darů se zablokuje celá dávka). Když potom vystavíte hromadně všem potvrzení o darech za daný kalendářní rok, pro dary se zákazem nebudou potvrzení vygenerována ani odeslána. V případě, že má dárce více zadaných darů, vystaví a odešle se mu potvrzení obsahující pouze nezakázané dary. Zakázané nebudou v potvrzení zahrnuty.

Zablokování lze na stejném místě zase kdykoli odblokovat.

Každá nezisková organizace má povinnost dárci potvrzení o darech vystavit, nejpozději na začátku kalendářního roku, aby jej měl dárce k dispozici do daňového přiznání. Předpokládáme, že na dary, kterým nevystavujete potvrzení přímo z Darujme.cz, vystavujete potvrzení jinak.

 

4) Zatmavování cover fotek projektů

No ano, i tato žádaná funkce je na světě, třikrát hurá :). V nastavení stránky projektu najdete nově možnost „Nastavení zatmavení obrázku v záhlaví projektu“, kde si upravíte stupeň zatmavení od jedné do sedmi. Při nízkém zatmavení dejte pozor na čitelnost názvu a popisu projektu, které se zobrazují přes fotku.

5) QR kódy pro bankovní převody

Hodně dobrá vychytávka pro dárce, kteří preferují platbu bankovním převodem. Po zadání jednorázového daru převodem se zobrazí QR kód, který stačí naskenovat do aplikace mobilního bankovnictví. QR kód předvyplní částku, číslo účtu a variabilní symbol. Nyní stačí platbu v mobilu potvrdit a je to. QR kód se zároveň se zadáním daru odesílá dárci také e-mailem.

 

A to je pro tentokrát vše. Věříme, že vám budou nové funkce dobře sloužit a zjednoduší vám práci s Darujme.cz. Kdybyste měli jakékoli nové nápady či komentáře ke stávajícím funkcím, ozvěte se. Jsme tu pro vás.

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci