24. srpna 2017

Návod pro neziskovky: Jak na Darujme.cz spustit kampaň?

Kampaně na Darujme.cz?

Sbírání darů na Darujme.cz probíhá vždy skrze projekty, tzn. určení, kam darované peníze půjdou a jak budou vaší neziskovou organizací využity. Na projekt může organizace odkazovat třeba přes widget z vlastního webu, ale od ledna 2017 si může také zřídit samostatnou dárcovskou stránku s jedinečným URL, která bude počítat dárce i dary, ukazovat jejich komentáře nebo zobrazovat teploměr se stavem – kolik se vybralo a kolik zbývá!

Novinka systému Darujme.cz přináší tzv. krátkodobé projekty (od – do) s jasnou částkou, která se sbírá, tedy kampaně. Pozor, nejedná se o dárcovské výzvy, jelikož výzvu dělá a šíří ambasador (pozn. jinak to nikdy nefunguje). Kampaň naopak budete vytvářet a řídit vaše organizace a váš fundraiser.

A jak to může vypadat v praxi? Třeba tak, jako když se spolek Dobré víly rozhodne udělat kampaň a získat 70 000 Kč na letní tábor pro děti z dětských domovů.

Jak to „v praxi“ naklikat?

1) Přihlaste se do Darujme.cz na kartu projekty a zvolte si nový projekt.

2) Kampaň dává smysl pouze tehdy, pokud je vidět – existuje k ní přistávací dárcovská stránka. Nastavte si viditelnost a zda-li bude stránka dostupná jen z odkazu nebo i portálu, tzn. bude listována v seznamu projektů na: https://www.darujme.cz/projekty. URL vaší dárcovské stránky bude vždy jedinečné a stránka je koncipována pro vaši organizaci a váš projekt.

3) V plánu projektu zvolte, má-li se kampaň spustit okamžitě nebo až od nějakého data a vyberte datum konce, do kdy se bude sbírat. Stanovte také, kolik je plánováno získat. Platí, že jsme v režimu darování a online fundraisingu, tedy všechny získané dary vaší organizaci předáme, i pokud by se vybralo více či méně.

4) Máte hotovo! Samozřejmě bude potřeba doplnit další údaje jako jsou texty, fotky, obrázky, které se budou na stránce zobrazovat, ale základní nastavení kampaně je za Vámi! Odkaz (URL) vaší kampaně můžete šířit vašimi kanály tak, jak budete potřebovat!

4) A nezapomeňte v kampani pravidelně uvádět novinky a přidávat aktuality. Kampaň musí žít, aby fungovala!

Máte dotaz ohledně nastavení projektu nebo potřebujete s nastavením kampaně pomoci? Dejte nám vědět na podpora@darujme.cz

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci