20. června 2023 | Pozitivní příběhy

Lenka Poláčková překonala na Darujme.cz všechny rekordy. Přeběhla celé Alpy na délku a se svými dárci získala 4,6 mil. Kč!

To je největší částka, která se kdy na Darujme.cz na jedné osobní dárcovské výzvě sešla s největším počtem dárců. Ze srdce gratulujeme! Těžce vydřená suma je určena na podporu malých dětí s onemocněním srdce a také dospělých před transplantací plic.

Svou peer-to-peer výzvu Lenka sdílela spolu se svým mužem Honzou v minulých týdnech na Instagramu @lenkavacval Každý den brali všechny své sledující (114 tis.) s sebou do Alp, aby sledovali den po dni Lenčin ultramaratonský výkon.

Do cílového Monaka doběhla minulý týden po 39 dnech s více než 2000 km v nohách přes celé Alpy. Nastoupala 96 500 výškových metrů, auauauau… Cestou proběhla 8 státy a 44krát překročila státní hranice. Běžela přes horská sedla plná sněhu, stále promočená, se zraněným kolenem, sama uprostřed horské bouřky nebo „jen“ s pocity, že už dál nemůže. Při tom všem z ní každý den byla cítit obrovská naděje a optimismus. Lví podíl na úspěchu výzvy Ver svojej ceste měl Lenčin manžel,  fotograf a dobrodruh Jan Poláček. Bez jeho každodenního supportu v parádním obytňáku by se dobročinná mise neobešla.

Do cíle Lenku pomohlo přenést více než 8500 dárců, kteří společně poslali na její výzvu přes 4,6 mil. Kč. Navíc spolu s Lenkou si založilo své vlastní dárcovské výzvy dalších 37 ambasadorů! V průběhu celé akce běhali jako o život a také sbírali dary ve svém okolí. Všechny dary se sčítaly na Lenčině projektu a z celkové částky tito dobročinní běžci vyběhali přes 210 000 Kč. 

Velmi dramatické bylo také sledovat posledních několik dní výzvy. I po té, co Lenka doběhla do cíle, se přidávali noví a noví dárci. Během poslední dvou dnů vybraná částka nečekaně překonala hranici 4 mil. Kč a dál ještě rostla! Část dárců se tak nechalo strhnout závěrečnou vítěznou atmosférou. Často se stávalo, že dárci své dary posílali i opakovaně během výzvy a bylo vidět, že někteří darují i z mála, například student, který poslal 48 Kč místo své obvyklé kávy. Nejštědřejší zaslaný dar byl 15 500 Kč.

Výtěžkem výzvy manželé se svými dárci podpoří Dětské kardiocentrum ve FN Motol na pořízení nejnovějšího ultrazvuku a Plicní transplantační centrum FN Motol (jediné pro Česko a Slovensko) na revoluční transplantační boxy.

Gratulujeme k tak jedinečnému dobročinnému počinu v Českém i Slovenském kontextu!

Dárcovský projekt Ver svojej ceste najdete zde:
https://www.darujme.cz/versvojejceste 

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci