KVÍDKOVI JE 6 LET - POZVI HO NA "DORTÍK" a pomoz mu uhradit léky

vybíráme od 7.2.2024
16 662 Kč
vybráno 83 % z 20 000 Kč

přispělo

45 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Někdo má narozeniny, my máme přání jediný štěstí, zdraví, štěstí zdraví ... hlavně to zdraví. 
Štěstí, tak to tenhle prasáček má. Ačkoliv se narodil za zdmi velkochovu, náhoda tomu chtěla, že se dostal do azylu. Během svého vyrůstání oslovil stovky lidí, malých i velkých. Rozdává radost a je vůdcem celé statkové smečky ( alespoň z PR hlediska, jinak je to samozřejmě prasák Karel, jelikož je starší a Kvído ho poslouchá, i když mu není ani po pupek) 
No a teď potřebuje tebe, ale i toho člověka vedle tebe a prostě vás všechny -  buďte jeho zdravím a pomozte mu uhradit léky. Pozvěte ho k jeho narozeninám na pomyslný dortík a kafčo a zajistěte mu rok bez bolesti nožiček. 
Život bez krutosti, z.s.
Jsem Kvído, už skoro šest let rozdávám radost všude okolo sebe. Ukazuju lidem, jak skvělá prasátka jsou, ale teď jsem marod a po zbytek života mě čeká braní léků. Pomůžeš mi je zaplatit?
Před Vánocemi jsem si prožil několik krušných dní. Ráno jsem se vzbudil a když jsem chtěl jít na snídani, tak to nešlo. Umíš si to představit? Nejen, že jsem se nemohl postavit, ale ani jsem se nenajedl. Ležel jsem na slámě, když máma přišla na kontrolu. Byl jsem absolutně bez nálady. Ty protivný nohy prostě neposlouchaly. Pokusil jsem se vstát, ale zase jsem upadl zpátky na bok. Měl jsem hlad. Lidská máma přišla na kontrolu a  zjistila, že jsem pořád na stejnym místě. Dostal jsem včeličku do zadku. Ani jsem se nehnul. Přinesla mi jídlo pod zásuvku, chtěl jsem si lehnout na břicho, ale nešlo to. Vší silou mi pomohla, až jsem se převalil a já se mohl najíst. Nohy ale pořád nic. Slyšel jsem, jak řiká něco do tý krabičky, kterou sebou nosí a pořád s ní na mě ukazuje, ale nebyl jsem z toho moudrej. A to já jinak jako dost moudrej jsem. Tvářila se vyděšeně, kroutila hlavou a já nevěděl, co se děje. Nakonec mě přikryla dekou a lehla si ke mě... Co bude teď? 
Jsem prasák velmi společenský, rád se probíhám po zahradě, dělám radost lidem všeho věku. Teď ale potřebuji, aby udělal radost někdo mně. Buď ty ten NĚKDO a pomoz mi postavit se na nohy.


Kvídek byl zachráněný skoro před 6 lety z velkochovu. Už od jeho roka má problémy s nožkami, které se nám ale dařilo držet jakž takž na uzdě. Před loňskými Vánoci se na ně ale nepostavil. Navíc byl viditelně přešlý a studený, i když ve slámě. Přikrývala jsem ho dekami, aby se trošku zahřál a povedlo se. První pomoc máme vždy u sebe, ale tentokrát nezabrala. Bolesti byly silnější. Zvednout téměř 400 kg prase se jen tak nepodaří.  Díky radám zkušenějších jsme nasadili skvělou kombinaci léků, které za cca 3 neděle dovolila Kvídovi zase chodit. Problém je ten, že vyjdou na cca 10 tisíc měsíčně a musí je brát trvale. Pomůžete nám léky uhradit?

Více o nás a Kvídovi zjistíte na https://www.zivotbezkrutosti.cz/ .

Díky, že vám na zvířatech záleží.  Hanka a smečka ze statku

Milý Kvído, přeji hodně zdraví a radosti :D snad ti bude "dortík" chutnat :D

Zuzana Macháčková
1 000 Kč

<3

Karel Pejšek
300 Kč

Nedělejme rozdíl mezi svými mazlíčky a ostatními zvířaty...to je celý problém...

Jiřina Krčálová
300 Kč

Milý Kvídku, Kvídečku, všechno nejlepší k narozeninám. Moc myslím na to, ať je ti co nejlépe. <3<3<3

Markéta Nedevová
300 Kč

Krásné narozeniny,Kvido 🥳

Lucie Jandová
500 Kč

Hezký život Kvídovi!

Zuzana Vojtová

Všechno nejlepší, Kvídečku <3

Kristýna Marková