Michaela Böhmová: Dárcovská výzva pro projekt Jeden den doma

Lysá hora a Gymnázium, Ostrava-Hrabůvka, pro Ondrášek

vybíráme od 17.11.2023
58 023 Kč
vybráno 116 % z 50 000 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Lysá hora nám přináší radost a my tu radost chceme přenést dál. Už osmým rokem proto mají v adventním čase naše výstupy na Lysou horu i jiný rozměr - dobročinný. Ať už přímo do kasičky v Bezručově chatě, nebo tady skrz Darujme.cz pomáháme Ondrášku. Společně už jsme vybrali přes 500 000 Kč a z rozjetého vlaku se nevyskakuje... 
Před osmi lety jsem se zapojila do bláznivé výzvy o co největší počet výstupů na Lysou horu a tahle akce v mnohém posunula můj život. Poznala jsem spoustu nových přátel, "cvrkot na Lysé hoře" a rozhodla jsem se pomáhat jiným. Napsala jsem knížku, jejíž celý výtěžek šel na Mobilní hospic Ondrášek a od tohoto roku dělám předvánoční výzvu každý rok. V roce 2021 jsem vydala opět knihu veršíků z lysohorského dění, která sbírku pro Ondrášek opět celým svým výtěžkem podpořila. A ruce do klína jsem nezaložila a s podporou Ondrášku pokračuji. Zapojují se i studenti z Gymnázia, Ostrava-Hrabůvka, kde učím. Letos jsme na 17. 11. přichystali už podruhé ondráškovský výstup na Lysou horu s řadou soutěží a dalším doprovodným programem, každý účastník může nahoře přispět do kasičky na Ondrášek.  A komu to na Lysou nevyjde, může přispět právě i na dálku prostřednictvím této výzvy. Za těch osm let už částka překračuje půl milionu a já věřím, že letos ji společně opět navýšíme. Hory jsou totiž radost. A mně dávají obrovskou energii, elán do života. Někteří to štěstí ale nemají, a já bych jim alespoň kousek toho štěstí chtěla dopřát. Pro ně je štěstí dožít svůj život v nemoci důstojně, mezi svými blízkými. Sestřičky a lékaři v Ondrášku jim to mohou umožnit. Stát tyto služby nepodporuje tak, jak by měl, pojďme tedy pomoci my. Děkuji moc všem, kteří se do výzvy zapojí jakoukoli částkou. Každá koruna se počítá! Děkuji 
Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s.
Každých 2600 Kč přeměníme na jeden den odborné péče o nevyléčitelně nemocné děti a dospělé v domácím prostředí. Doprovázíme umírající a jejich rodiny v posledních dnech života, umožňujeme je strávit důstojně a doma, v kruhu blízkých. Zdravotní, sociální, psychologickou a duchovní péčí pomáháme rodinám, aby péči o svého blízkého zvládli a splnili mu tak přání být doma až do posledního okamžiku.
Poskytujeme péči o nevyléčitelně nemocné děti a dospělé v Moravskoslezském kraji. Pozornost zaměřujeme nejen na nemocné, ale také na jejich pečující a další členy rodiny. Usilujeme o to, aby se každý zúčastněný v této nelehké situaci cítil podpořený. Ročně pečujeme o cca 210 nevyléčitelně nemocných, z toho 6-8 dětí a jejich rodin.



Třída 2.A ZŠ V Ladech... S láskou pro všechny

Michaela Bosáková
12 000 Kč

Gvuli Míši, která každý rok neváhá a pomáhá...a připomene nám, ať se přidáme. Díky za ni, díky za práci všech hospicářů.

Gvulča Z.
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s., projekt: Jeden den doma