Děti úplňku: Dárcovská výzva pro projekt Naděje pro děti úplňku

Tři kafe měsíčně pro Děti úplňku aneb pomoc pro JOA a ostatní autíky

vybíráme od 10.10.2023
1 350 Kč
vybráno 5 % z 25 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pokud si to můžeš dovolit, nastav prosím jakoukoli (nejlépe trvalou) platbu na neziskovku Děti úplňku. Pomůžeš tak nejen našemu Joachimovi, ale i ostatním dětem s autismem / mentálním postižením prožít důstojný život s odpovídající péčí a podporou. 

Kdo jsou Děti úplňku?

Jsme sdružení rodičů, kteří si pro své děti s postižením přejí důstojný a kvalitní život. A rádi bychom ho žili i my sami, jenže sociální podpora lidí s autismem a mentálním hendikepem je u nás v současné době velmi nízká. V Dětech úplňku jsme se to rozhodli změnit. 

  • chceme lepší a funkční systémovou (státní podporu)
  • chceme důstojný život pro naše děti, potom až tady nebudeme (sdílené domovy, respektucící péči)
  • prosazujeme změnu stávajících zákonů, vyhlášek a zažité praxe financování sociálních služeb
  • zavádíme inovativní sociální projekty pro osoby s autismem a jejich rodiny (homesharing / PBS)
  • šíříme osvětu u odborné i laické veřejnosti o bezvýchodné situaci rodin pečujících o osoby s autismem v režimu 24/7

Sama jsem hrdým členem týmu na pozici community managementu, takže pokud pošlete dar, tak za něj dostanete poděkování právě ode mě. A bude opravdu od srdce. 

Naděje pro děti úplňku
Usilujeme dostupné a kvalitní sociální služby, které budou pomáhat rodinám s dětmi s autismem. Prosazujeme změnu stávajících zákonů, vyhlášek a zažité praxe financování sociálních služeb. Prosazujeme zaměření na potřeby jednotlivců, jimž mají sociální služby pomáhat. Pilotujeme inovativní sociální projekty pro osoby s autismem a jejich rodiny, vzděláváme odborný personál sociálních službe za účelem zvýšení jejich kvalifikace pro péči o osoby s autismem a dalšími diagnózami s vyšší potřebou podbory a péče. Šíříme osvětu u odborné i laické veřejnosti o bezvýchodné situaci rodin pečujících o osoby s autismem v režimu 24/7 natáčením osvětových videí, prezentacemi na půdě ministerstev, Senátu, PSP ČR a v krajích. www.detiuplnku.cz
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Naděje pro děti úplňku, projekt: Naděje pro děti úplňku