Pavla Ruzickova: Dárcovská výzva pro projekt Epilepsie? Hlava, kde to žije!

Edukace pedagogů a dětí ve školách o epilepsii

vybíráme od 22.3.2023
500 Kč
vybráno 2 % z 30 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Společnost E je organizace zabývající se epilepsií a vše k tomu spojené. Pomáhá denně rodičům dětí s epilepsií a samotným epileptikům přijmout svoji nemoc, vzdělávat je, a hlavně podpořit je v přijetí života s epilepsií. Věnuje se také osvětě a edukaci.
Jsem epileptička. Jsem dospělá a znám své možnosti. Vím, jak se cítím, a vím jak se chovat. Nikdo mě nevylučuje ze společnosti a sama umím okolí poučit co je epilepsie a jak k ní přistupovat.

Ale co děti? Spousta dospělých a mezi nimi bohužel i pedagogové o epilepsii toho moc neví a neví, jak k dětem epilepsií přistupovat. Dokonce dochází k vylučování děti z kolektivů při společných akcí, jako jsou výlety, ŠVP apod. Pocity dětí, které toto zažívají, jsou velmi složité. Cítí vyloučení, nenávist a často samotu. Co však je ještě horší, neumí svou nemoc přijmout. Kvůli tomu je potřeba do škol jezdit a učitelé vzdělávat. A nejen učitele, ale i děti ve třídě. Prosím, pomozte přispět na tuto skvělou věc. Za každých vybraných 3.000 Kč Společnost E proškolí jednu třídu/pedagogický sbor.

Společnost E / Czech Epilepsy Association, z. s.
Stažený žaludek. Nejistota. Obavy. Stress. To jsou pocity dětí a studentů s epilepsií, ať už jim jsou 3 roky nebo 20. Stále častěji se setkáváme s příběhy dětí a studentů, kteří jsou kvůli epilepsii vyloučeni ze školního kolektivu (družina, výlety, školy v přírodě atd.) nebo kteří se bojí o své nemoci mluvit.
  • Mluvit s pedagogy, dětmi/studenty a rodiči o epilepsii je důležité. K tomu potřebujeme vás. Buďte naším hlasem.

Stále častěji se setkáváme s příběhy dětí a studentů, kteří jsou kvůli epilepsii vyloučeni ze školního kolektivu (družina, výlety, školy v přírodě atd.) nebo kteří se bojí o své nemoci mluvit.

Stažený žaludek. Nejistota. Obavy. Stres. To jsou pocity dětí a studentů s epilepsií, ať už jim jsou 3 roky nebo 20. 

Tyto příběhy mají společné  jedno. Obavy z epileptického záchvatu. Obavy, které panují na obou stranách – jak u dětí/studentů s epilepsií, tak u spolužáků i pedagogů. Přitom průměrně epileptický záchvat netrvá déle než 2-3 minuty a není života ohrožující. Stačí vědět, co dělat, a je to. Bez o’baf

Každých 3000 Kč, kterých vybereme, nám pomohou:


  • proškolit personál v jedné škole (pedagogy, družináře) ohledně epilepsie (první pomoc, specifika v učení, komunikace s dětmi/studenty atd.)
  • besedovat se žáky a studenty o epilepsii
  • prolomit stigma
Vše je o komunikaci. Naše kampaň „Epilepsie? Hlava, kde to žije!" pomůže zlepšit vnímání možné problematiky epilepsie ve školním prostředí.


  •  Podpoříme rodiče, kterým nechtějí vzít děti s epilepsií do školní družiny, na školní výlet a další akce  
  •  Pomůžeme dětem/studentům, aby se nebáli o epilepsii mluvit
  •  Skrze osvětu podpoříme pedagogy, aby se epilepsie nebáli

K tomu potřebujeme vás, naše dárce. Darujte lepší budoucnost pro děti s epilepsií.


Epilepsie je hlava, kde to žije. Děkujeme vám, že pomáháte s námi!

Pokud byste rádi více pronikli do problematiky dětí s epilepsií ve školách, přečtěte si rozhovory s rodiči, které jsme zrealizovali:

Posláno :-)

Petra Váchová
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Společnost E / Czech Epilepsy Association, z. s., projekt: Epilepsie? Hlava, kde to žije!