Michaela Böhmová: Dárcovská výzva pro projekt Jeden den doma

Lysá hora a Gympl Hrabůvka pro Ondrášek

vybíráme od 14.11.2022
61 800 Kč
vybráno 124 % z 50 000 Kč

přispělo

29 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Hory přináší radost, radost se má předávat dále, už sedmým rokem proto podporujeme Mobilní hospic Ondrášek. Jeho klienti si totiž na Lysou pro radost vyjít nemohou, my jim však naší finanční pomocí můžeme umožnit alespoň to nejzákladnější - být se svými blízkými do konce jejich života. 
Před sedmi lety jsem se zapojila do bláznivé výzvy o co největší počet výstupů na Lysou horu a tahle akce v mnohém posunula můj život. Poznala jsem spoustu nových přátel, "cvrkot na Lysé hoře" a rozhodla jsem se pomáhat jiným. Napsala jsem knížku, jejíž celý výtěžek šel na Mobilní hospic Ondrášek a od tohoto roku dělám předvánoční výzvu každý rok. Vloni jsem vydala opět knihu veršíků z lysohorského dění, která sbírku pro Ondrášek opět celým svým výtěžkem podpořila. A letos v této podpoře pokračuji. Zapojují se i studenti z Gymnázia, Ostrava-Hrabůvka, kde učím. Letos jsme na 17. 11. přichystali ondráškovský výstup na Lysou horu s řadou soutěží a dalším doprovodným programem, každý účastník může nahoře přispět do kasičky na Ondrášek.  A komu to na Lysou nevyjde, může přispět právě i na dálku prostřednictvím této výzvy. Za těch sedm let už částka dosahuje k půl milionu a já věřím, že letos ji společně opět navýšíme. Hory jsou totiž radost. A mně dávají obrovskou energii, elán do života. Někteří to štěstí ale nemají, a já bych jim alespoň kousek toho štěstí chtěla dopřát. Pro ně je štěstí dožít svůj život v nemoci důstojně, mezi svými blízkými. Sestřičky a lékaři v Ondrášku jim to mohou umožnit. Stát tyto služby nepodporuje tak, jak by měl, pojďme tedy pomoci my. Děkuji moc všem, kteří se do výzvy zapojí jakoukoli částkou. Každá koruna se počítá! Děkuji 
Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s.
Každých 2600 Kč přeměníme na jeden den odborné péče o nevyléčitelně nemocné děti a dospělé v domácím prostředí. Doprovázíme umírající a jejich rodiny v posledních dnech života, umožňujeme je strávit důstojně a doma, v kruhu blízkých. Zdravotní, sociální, psychologickou a duchovní péčí pomáháme rodinám, aby péči o svého blízkého zvládli a splnili mu tak přání být doma až do posledního okamžiku.
Poskytujeme péči o nevyléčitelně nemocné děti a dospělé v Moravskoslezském kraji. Pozornost zaměřujeme nejen na nemocné, ale také na jejich pečující a další členy rodiny. Usilujeme o to, aby se každý zúčastněný v této nelehké situaci cítil podpořený. Ročně pečujeme o cca 210 nevyléčitelně nemocných, z toho 6-8 dětí a jejich rodin.



Hodně štěstí všem......

Pavel Dohnal

Hezké Vánoce 😊

Viliam

A tak vám tu takhle píšu, pozdravujte Böhmovou Míšu. V Ostravě prý učí, na Lysé se mučí. :)

Trailrun.cz
2 000 Kč

Za Bezručovou chatu😉

Robin Kukuczka
10 000 Kč

Pro Ondrášek🍀

Miloslava Vraníková
1 000 Kč

Vážím si vaší práce, milý Ondrášku... :-)

Jitka Podešvová
300 Kč

Dnes tak a na LH ještě osobně, až do 31.12.

Veronika Spáčilová
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s., projekt: Jeden den doma