Jan Procházka: Dárcovská výzva pro projekt Pomozte Ukrajině s Pamětí národa

KONCERT ZNOJMO PRO UKRAJINU

vybíráme od 16.3.2022
2 000 Kč
vybráno 10 % z 20 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pomozte nám, prosím, bránit Ukrajinu. Budeme rádi, pokud přispějete do sbírky.
Konečný příjemce všech finančních prostředků bude organizace Post Bellum.
Děkujeme.
Jan Procházka, Václav Střecha, Martin Havlík a Michal Smrčka,
organizátoři akce Znojmo pro Ukrajinu.
Znojemští umělci hrají na pomoc Ukrajině. Součástí akce bude finanční sbírka. Výtěžek bude věnován na dobročinné účely související se situací na Ukrajině.
POST BELLUM
Ukrajina krvácí. Nemusíme jen pasivně přihlížet bezpráví a agresi, kterým čelí naši přátelé proto, že se rozhodli s námi sdílet hodnoty svobody a demokracie. Už rok a půl nakupujeme ochranný a zdravotnický materiál a děláme vše pro to, aby se dostal na Ukrajinu co nejrychleji a na místa, kde je nejvíce třeba. Tisíce vest a helem od nás využívají obránci v první linii, mnoho tun zdravotnického materiálu zachraňuje životy. Dodali jsme také hasičské a sanitní vozy, generátory, drony nebo optická zařízení. Ještě není konec: Ukrajinští hrdinové bojují a stále potřebují materiál, aby v obraně své země obstáli. Prosíme, vytrvejme i my. K pomoci nás zavazuje naše vlastní zkušenost s válkou a totalitami 20. století.

 


To důležité se v žádné době nemění. Ať už jsou to příběhy z doby, kdy jsme sami čelili válce a totalitě, nebo ty, které se aktuálně odehrávají jen pár set kilometrů od nás. Spojuje je touha po svobodě, bezpečí a domově. K pomoci ostatním nás zavazuje naše vlastní zkušenost s válkou a totalitami 20. století.

V neziskové organizaci Post Bellum jsme v roce 2O19 založili pobočku ve Lvově s cílem natáčet vzpomínky pamětníků pro archiv Paměť národa. Kolegové na Ukrajině zaznamenali desítky příběhů především z doby stalinistických represí, disidentů a politických vězňů. Po vypuknutí konfliktu nás požádali o pomoc. Nešlo odmítnout. Díky Vaší podpoře jsme již obráncům Ukrajiny doručili tisíce neprůstřelných vest a helem, tuny zdravotnického materiálu a pozorovací optiku, v neposlední řadě i plně vybavené sanitní a hasičské vozy. Díky tomu se prokazatelně podařilo zachránit desítky lidských životů. Všechny zaslané prostředky jsou nesmrtícího charakteru. 



Potřebný materiál a jeho charakteristiku konzultujeme přímo s odborníky z Armády České republiky. Příjemci naší pomoci jsou především bojovníci v první linii, příslušníci speciálních sil. Pomoc realizujeme prostřednictvím Velvyslanectví Ukrajiny v České republice. Zástupci české ambasády v Kyjevě pak na místě dohlížejí na správné využití a rozmístění materiálu potřebným.




Měsíc únor se nesmazatelně zapsal do paměti všech lidí na Ukrajině. Protože nikomu z nás není osud této země lhostejný, rozhodli jsme se spolu s organizacemi Člověk v tísni, Milion chvilek pro demokracii a Evropský kongres Ukrajinců uspořádat shromáždění k 2. výročí války. Chceme vzkázat Ukrajincům: „Jsme s vámi. Je to i náš boj a také boj o naši budoucnost." Přidejte se také a nenechte si ujít shromáždění v sobotu 24. února 2024 od 16 do 17 hodin na Staroměstském náměstí, kde mimo jiné vystoupí prezident ČR Petr Pavel a další zajímaví hosté.


Pokud chcete přispět vyšší částkou, můžete peníze poslat přímo na sbírkový účet: 123-6318620207/0100 (pro platby ze zahraničí: IBAN: CZ7601000001236318620207, BIC / SWIFT kód: KOMBCZPPXXX). Kontakt pro přípravu darovací smlouvy: dary@pametnaroda.cz

Děkujeme za Vaši podporu! 

Dar

Gabriela Markvart
2 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
POST BELLUM, projekt: Pomozte Ukrajině s Pamětí národa