Adéla CreamChocolate: Dárcovská výzva pro projekt KasPro - podpora projektu

Podpora veterinární péče pro Tygří

vybíráme od 20.1.2022
6 880 Kč
vybráno 38 % z 18 000 Kč

přispělo

19 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podpora léčby a zaplacení veterinární péče nalezené kočičky
Tygřík je kočička, kterou jsem v létě přijala s jejím bráškou od paní Renáty Vlkové, která je zachránila jako bezdomovce. U Uhlíčka jsem léčila jen virózu. U Tygří se v listopadu projevily zvláštní záchvaty-během chvíle jen ležela, těžce dýchala. V první fázi jsem myslela, že jde o FIP jelikož měla vždy trošku větší bříško takže jsem byla odhodlána ji léčit jako již jednou. Nicméně testy FIV,FeLv a FIP byly negativní. Na veterině MVDr.Otta v Jilemnici udělali sono a rentgen. Byl vidět jen hodně zvětšený žaludek, operaci vyloučili v tomto stavu takže dostala infuzi s Duphalyte,B12,antibiotika a léky na bolest. Už v průběhu infuze se stav zlepšil natolik, že se postavila na nohy, obtíže ustoupili a vypadala normálně. Léčba pokračovala stejně ještě několik dnů.Celý příběh se opakoval zcela stejně cca za cca 10 dní po skončení léčby.Opět stejné obtíže,opět zlepšení během infuze,opět následná doléčba.V první fázi jsem platila kolem šesti tisíc,v druhé 4500Kč. Dne 16.1.22’ opět podobný záchvat.Opět jsem jela k dr.Ottovi na pohotovost.Léčba opět stejná tentokrát ale bez zlepšení. Doktor nás poslal domů jen vybaveni injekcí s Diazepamem, kterou jsem byla nucena aplikovat cca v půl desáté večer. Poté se chvilku uklidnila. Nicméně obtíže vygradovaly během noci, kdy jsem ji v cca dvě hodiny v noci vezla na kliniku Hanzavet v Hradci Králové.(veterinahk.cz),kde ji udělali potřebná vyšetření jak sono tak RTG.Opět masivní náplň žaludku.A ve stavu nutné hospitalizace. Tygří byla na veterině hospitalizována pouhé dva dny nicméně s fakturou za 7010Kč.Dále zůstala neuhrazena pohotovost u MVDr.Otta.Taktéž po konzultaci nejsem zcela spokojena se závěrem co tento stav u Tygří způsobuje takže jsem s ní objednána na Zbraslavskou kliniku k dalším vyšetřením, která
mi již dříve byla doporučena a se kterou mám osobně dobré zkušenosti Bohužel jelikož nemám jen tuto kočičku,ale i jiná zvířata, která potřebovala nutnou léčbu v prosinci 2021/lednu 2022 a ta již vyšla na 16 tisíc a jelikož jsem neměla za listopad a velkou část prosince žádný příjem a moje finanční možnosti jsou velmi a to velmi omezené.Faktury za listopad/prosinec v případě zájmu za léčbu jiných zvířat možno vidět.Víc prostě nezmůžu.Původně jsem měla ještě před tímto incidentem slíbeno zaštítění koťat jedním SZ nicméně to pak bylo odřeknuto kvůli vlastním vysokým nákladům.Pomůžete Tygří?

Update z 4.2.: vyšetřena na Zbraslavské klinice-faktura již hrazena ze sbírky. Vyšetřena na funkčnost jater speciálním vyšetřením na portosystémový zkrat, které toto onemocnění nepotvrdilo.Doporučen odběr mozkomíšního moku-předběžná cena 8-10 tisíc.Plus pravděpodobně následné CT-přibližná cena komplet kolem 20 tisíc.

KasProCats - kastrační program, z.s.
Jsme etablovaný kastrační program, který je vám k dispozici takřka nepřetržitě a je schopen odpovídat na vaše dotazy, případně hledat řešení pro všemožné svízelné kočičí situace. Vzděláváme společnost, proplácíme kastrace, sháníme peníze a krmení, domlouváme spolupráce s veterináři, útulky či úřady. To vše nám bere nemálo času i prostředků. Podporou našeho projektu a naší činnosti nám pomůžete zkvalitňovat naše služby.

Proč podporovat náš projekt?



Co se nám povedlo v roce 2021:

- vykastrováno cca 600 koček
- umožnění dárcovské výzvy našim klientům přes portál Darujme
- zapojení několika desítek obcí do kastrování koček
- navázání nové spolupráce s dalšími 44 veterinárními pracovišti
- získání odchytového kurzu a certifikace způsobilosti pro mezinárodní transport zvířat
- realizace 4 benefičních aukcí s více, jak 1600 položkami
- úspěšná realizace HitHitové kampaně podcastu Kočkování
- rozdistribuováno cca 80.000 kusů edukačních letáků
- rozdistribuováno cca 150 pytlů granulí značky Fortify mezi potřebné
- v akci Tornádo rozdistribuováno krmiva a léky v hodnotě cca 150.000,-
- poskytnuta pomoc, péče či domov pro několik kritických případů bezprizorních koček
- spolupodílení se na realizaci benefiční knihy Kočkolásky 
- odhalení několika pochybení úředníků či policie, včetně sjednání nápravy
- sepsání otevřeného dopisu úředníkům a politikům
- poskytnutí několika rozhovorů do nejrůznějších novin, časopisů či rádia
- vzdělávání se v rámci nejrůznějších vzdělávacích kurzů
- založení interní FB skupiny Útulkáři sobě

Proč podpořit právě nás? ​

- jsme inovativní a pokrokoví
- snažíme se dělat věci jinak
- vytváříme nové strategie a hledáme řešení, jak je aplikovat
- vytváříme spolupráce, propojujeme lidi i spolky
- daří se nám to, o čem se donedávna říkalo, že je to nemožné
- vzděláváme společnost
- sháníme peníze na kastrace
- zastupujeme občany při jednánání s úřady
- jednáme s obcemi a vytváříme metodiku
- zajišťujeme a ověřujeme informace o kastracích v obcích
- zajišťujeme krmení pro depozita a útulky
- odpovídáme na dotazy lidí
- jsme vám k dispozici 7 dní v týdnu


Ne každý má prostor, čas a energii vymýšlet a realizovat vlastní benefiční aktivity. Proto zde existují dobročinné spolky, které jsou pomyslnou prodlouženou rukou všech, kdo by sice rádi něco dělali, ale zkrátka jim to situace neumožňuje. Pro takové případy tu existuje možnost finančního daru, u kterého odpadá administrační a realizační část a stejně budete součástí něčeho báječného. Proto, pokud nám můžete přispět jakoukoli částkou, i kdyby měla být sebemenší, budeme vám velmi vděční. Pojďme si představit způsoby, kterými můžete poslat finanční prostředky.








❤️🍀

Jana Krejcova

Jak budu moct,pošlu více. Moc prosím za Tygři a věřím,že je na světě spoustu hodných lidí,kteří by chtěli pomoct a pomůžou. ❤️❤️❤️

Simona Rechtoriková
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
KasProCats - kastrační program, z.s., projekt: KasPro - podpora projektu