Petra Mertlíková: Dárcovská výzva pro projekt VOZÍME DO RODIN NADĚJI

Nebuď srab! Namoč se pro ranou péči.

vybíráme od 2.12.2021
4 005 Kč
vybráno 40 % z 10 100 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Nebuď srab! Namoč se pro ranou péči
Když se rodičům narodí dítě se zdravotními problémy, je to jako by je hodil do ledové vody – prožívají šok a ztratí pevnou půdu pod nohama. Raná péče je pro ně v této situaci jakýmsi „záchranným kruhem“:  jezdíme za rodinami domů a pomáháme jim „naučit se v tom plavat“. Ukazujeme rodičům, jak mohou sami s dětmi pracovat, a jak to zvládnout spolu jako rodina. Roční náklady na ranou péči pro jednu rodinu jsou ca 53 000 Kč, jen zlomek toho, co by stála ústavní péče. Přesto veřejnoprávní dotace nestačí a bez podpory nadací a dárců nejsme schopni pomoci všem rodinám včas. Prosím zapojte se i Vy a podpořte ranou péči.
  1. Namočte se pro ranou péči do studené vody – se vším všudy nebo jen symbolicky, a tím vyjádříte svou solidaritu s našimi klienty. Své foto nebo video pak můžete nahrát na https://www.nebudsrab.cz/#nahrajse . Tým Společnosti pro ranou péči nezůstal stranou, ponorem 1.12 jsme poslali rodinám obrovskou energii a podporu, Ponor však není nutností, důležitá je finanční podpora :-)  

Společnost pro ranou péči, pobočka České Budějovice
Někdy se miminko narodí dřív, než rodiče čekali, nebo má závažné zdravotní obtíže. Vždy je však naděje na zlepšení. V prvních měsících života se dítě učí poznávat svět a jeho hlavním pomocníkem je zrak. Víte, že po narození se dítě učí vidět, stejně jako se učí chodit? Pokud nemá dítě dostatek zrakových podnětů a zkušeností, pak nezíská potřebné informace o okolním světě, nemůže se učit nápodobou, netvoří si zrakové představy a je omezeno v sociálním kontaktu. Raná péče mu v tom umí pomoci. Dejte rodinám s dětmi s postižením naději, že to půjde a že - přes všechny těžkosti - vše zvládnou.
A co za Váš příspěvek například pořídíme?

2 000 Kč = odborná konzultace pro rodinu s dalšími specialisty (logoped, fyzioterapeut, psycholog apod.)
1 000 Kč = vyšetření zraku, určí, jak s dítětem nejlépe dál pracovat a rozvíjet ho
500 Kč = návštěva poradkyně v rodině s nácvikem konkrétních aktivit komunikace s dítětem
300 Kč = speciální pomůcky a hračky, knížky, které pomáhají rozvíjet dítě se zrakovým postižením

Děkujeme!!!





 

Děkuji za Vaši výjimečnou činnost!!

Markéta Šolcová
200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Společnost pro ranou péči, pobočka České Budějovice, projekt: VOZÍME DO RODIN NADĚJI