Subaru ČR: Dárcovská výzva pro projekt Ochranné pomůcky pro dětské domovy

Zásobování dětských domovů v nouzi

vybíráme od 21.3.2021
138 985 Kč
vybráno 139 % z 100 000 Kč

přispělo

119 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Velký nedostatek respirátorů i ochotných rukou – to je nyní jeden z hlavních problémů dětských domovů v Česku. Vyřešit se ho rozhodl Tomáš Slavata, který se svými přáteli ochranné pomůcky sám nakupuje a následně rozváží po celé republice.

Pro představu, za jediný den dokázali do 66 domovů rozvést 9750 respirátorů FFP2, 18 900 třívrstvých roušek a 6500 dětských roušek. Udržet takové nasazení ale stojí energii i peníze. Pomoci v tom můžete i vy.
Cílem navíc není jen vyřešit problém s respirátory, ale dlouhodobě dávat dětem ze špatných sociálních poměrů šanci na slušný start do života (více si můžete přečíst níže). Subaru ČR proto vyhlašuje sbírku na podporu aktivit Tomáše Slavaty a jeho týmu. Po jejím ukončení jeden z dárců získá sběratelské hodinky od sportovní divize Subaru Tecnica International.

Proč má smysl podpořit Tomáše Slavatu?

Hádky, násilí, útěky z domova. Triatlonista a podnikatel Tomáš Slavata měl krušné dětství. I přes nefunkční rodinu, kde byl běžný alkohol, drogy a prostituce, se dokázal všemu postavit. Z průšvihů jej zázračně vyvedl sport a motivace pozitivně vyniknout. Dnes se snaží dodávat životní motivaci a naději dětem, které vyrůstají v dětských domovech nebo sociálně slabých poměrech. Nadace Via Tomáše ocenila jako srdcaře roku a v roce 2020 mu Evropská komise udělila ocenění Local Hero.

Spolu se svými kolegy se vždy snaží o přímou pomoc v podobě, jakou vyžaduje daná doba a situace. V současnosti je to tedy zejména zásobování dětských domovů potřebnými ochrannými pomůckami, dlouhodobě se ale snaží především nabízet dětem možnosti ve sportu i jiných odvětvích, kam mohou směřovat svou energii a tím změnit svůj nelehký osud. Více se o jeho pestrých aktivitách a zajímavé životní cestě můžete dočíst na stránkách tomasslavata.cz/kdo-je-tomas-slavata/.

Výběr výherce
Hodinky STI získá dárce, který k okamžiku ukončení sbírky přispěl nejvyšším darem, případně součtem více darů. V případě, kdy nejvyšším darem ve stejné výši přispěje více dárců, získá hodinky dárce, který touto částkou přispěl jako první.

TJ VS Tábor, z.s.
Dětským domovům od úvodu pandemie pomáháme a díky této situaci jsme od března 2020 zajišťovali dezinfekce a další potřebný materiál. Vzhledem k situaci, kterou všichni vidíme a sledujeme, se snažíme nadále pravidelně zásobovat dětské domovy potřebnými respirátory, dětskými rouškami, dezinfekcí, ale hlavně pouhou lidskou podporu. Tento projekt a sbírku zakládáme pro naše přátele, kteří se k nám chtějí přidat a pomoci tak našemu úsilí, do kterého vkládáme hlavně náš čas a také naše vlastní finanční prostředky, abychom nadále mohli zajistit co nejvíce respirátorů, roušek, dezinfekce atd. Tomáš Slavata - Hromová parta
Od nových vládních opatření v září 2020 jsme dokázali okamžitě reagovat a zásobit všechny dětské domovy, které se dostávají kvůli nákaze do špatné situace. Každý týden pravidelně zásobujeme dle potřeb daného DD. Veškerá dosavadní pomoc je často postavená na tom, co se nejvíce objevuje v médiích a kvůli tomu se zapomíná na místa, kde je potřeba stejné pomoci a hlavně podpory pouhou starostí, že v tom nejsou sami.  Tomáš Slavata - Hromová parta

Zajímavé odkazy.

Národ sobě dokument ČT: https://www.ceskatelevize.cz/…FRU


Hlavní zprávy ČT cena Beactive: https://sport.ceskatelevize.cz/…w2E


ČT24 v první Linii: https://fb.watch/4k7Uip71is/

Průběžné info. o rozvozech také naleznete na webu: http://www.tomasslavata.cz/

Přeju hodně vytrvalosti při pomáhání dětem v dětských domovech.

Ondřej Hádek
300 Kč

Subaru 4 life 👊🏼

Ondřej Hutník
333 Kč

Jsem rád když , to pomůže :-)

Michal Šomodi

Díky Tomáši za všechny děti!

Roman Patzelt
555 Kč

Ať to šlape, jako boxer ;-)

Michael Kyc
500 Kč

Ať Vám to frčí!!!

Ivan Matula

Jsem vlastně úplným nováčkem v rodině Subaru. A ráda pomůžu svou troškou do mlýna. Rodina si musí pomáhat.❤️

Soňa Tesařová
2 000 Kč

Snad to alespoň trochu pomůže. Společně to dáme a uděláme ze světa lepší místo. Kdo má Subaru, musí mít srdce na pravém místě !

Dan Hromada
6 000 Kč

Hodně štěstí

Kateřina Roučková

Díky za vaši práci!

Jan Svoboda
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
TJ VS Tábor, z.s., projekt: Ochranné pomůcky pro dětské domovy