Kateřina ŠVARCOVÁ: Dárcovská výzva pro projekt ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE

NESLAVME SAMI - PODĚLME SE ;)

vybíráme od 8.7.2020
4 200 Kč
vybráno 42 % z 10 000 Kč

přispělo

10 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Mary's meal - jednoduché řešení hladu ve světě
Každé dítě si zaslouží vzdělání a dostatek jídla.
K této organizaci jsem se dostala přes přednášku zakladatele Magnuse McFarlana Barrowa a začala jsem dobrovolničit. Líbí se mi toto jednoduché řešení. Organizace přispívá na jídlo dětí ve školách, čímž se zvyšuje vzdělání dětí. Děti, které jsou na ulicích, popřípadě doma nemají co jíst, jdou do školy, kde mají zajištěnou stravu. Příspěvek na obědy (většinou celé jídlo pro děti na den) vychází na 459 Kč na celý rok pro jedno dítě. Organizace nedováží celá jídla, ale snaží se o rozvoj hospodářství potravin v dané zemi. Dále peníze z organizace putují například na stavby nových škol. 
Organizace funguje především na bázi dobrovolníků a z vybraných peněz putuje 93% na humanitární pomoc. 
Jelikož nejsem žádný spisovatel, doporučuji shlédnout film  CHILD 31, popřípadě nový film Láska nezná hranic. Také si můžete přečíst knížku od Magnuse: Bouda, která krmí milion dětí. 

Mary's Meals Česká republika z.s.
Každé dítě si zaslouží vzdělání a dostatek jídla. Naší vizí je, že každé dítě dostane jedno jídlo denně v místě svého vzdělávání a že ti, kteří mají více než potřebují, se budou dělit s těmi, kterým se nedostává ani těch nejzákladnějších potřeb.
Mezinárodní hnutí Mary's Meals vzniklo v roku 2002 jako reakce na důsledky hladomoru ve východoafrickém Malawi. Začínalo poskytováním stravy pro 200 dětí v jedné místní škole a dnes již zajišťuje jedno teplé jídlo denně po dobu celého školního roku pro více než dva a čtvrt milionu dětí v 18 nejchudších zemích Afriky, Asie, Jižní Ameriky, Karibiku a Blízkého východu. Tento projekt stojí na nezištné, obětavé a vytrvalé práci desítek tisíc dobrovolníků zajištujících jak propagaci myšlenky a získávání finančních prostředků v dárcovských zemích, tak nákup místních surovin, jejich distribuci do zapojených škol a následně přípravu a výdej jídla dětem v cílových zemích. V české pobočce Mary's Meals se řídíme pravidlem, že 100 % přijatých darů je použito na přímou charitativní činnost a provozní náklady hradíme z privátních zdrojů. Díky těmto skutečnostem postačí na zajištění jednoho teplého jídla denně pro jedno dítě po dobu celého školního roku již 550 Kč.
 

Vše nejlepší a hodně štěstí :)

Dominik Roháček

Všechno nejlepší!!!

Ivana

:-*

Lucie Bělová
500 Kč

.

Jaroslav Mandík

Je radosť môcť pomáhať!

Marián Janov
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mary's Meals Česká republika z.s., projekt: ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE