Běžci Chomutov z.s.: Dárcovská výzva pro projekt Alzheimer nadační fond

Alzheimer Café v Chomutově

vybíráme od 31.3.2020
9 028 Kč
vybráno 90 % z 10 000 Kč

přispělo

22 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
 Přátelé, běžkyně a běžci, jak již víte, dubnový závod jsme museli kvůli aktuálním okolnostem zrušit, avšak neopustila nás myšlenka svým během podpořit Alzheimer nadační fond a projekt, jemuž měl být ročník letošní „patnáctky“ věnován. 
Budeme rádi, pokud se zapojíte do naší výzvy, a za každý uběhnutý kilometr v měsíci dubnu, pošlete symbolickou částku nadačnímu fondu pomocí odkazu níže. 


Děkujeme předem všem, kdo se zapojí, přejeme všem pevné zdraví i nervy. 
Dne 25. 4. 2020 se měl konat závod "Patnáctka v Bezručáku". Všichni běžci měli možnost přispět Alzheimer nadačnímu fondu dobrovolným příspěvkem ze startovného. Bohužel s ohledem na nouzový stav a šíření nakažlivé nemoci byl závod zrušen. 

Nicméně máme za to, že běžci chtějí pomoci navzdory této situaci. 

Alzheimer nadační fond ve spolupráci s Běžci Chomutov z.s. by rádi uspořádali tzv. Alzheimer Café. Jedná se o neformální setkání lidí s demencí, jejich blízkých a odborníků. Návštěvníci během něj mohou sdílet nejen své obavy, ale i zkušenosti a radosti spojené s péčí. V bezpečném prostředí se zde lidé za podpory zvaných odborníků dozvídají o různých tématech a zejména také o tom, že v tom, navzdory zdání, nikdy nejsou sami.

Celý koncept Alzheimer Café vznikl v Holandsku. První takové setkání se zde uskutečnilo v roce 1997 na popud psychologa Bere Miesena. Ten si během své praxe všiml, že lidem s demencí i jejich pečujícím dělá velké potíže o nemoci otevřeně hovořit. Navzdory dobré lékařské péči se lidem jen málokdy dostávalo podpory ohledně méně viditelných, ale velmi citlivých dopadů nemoci na člověka a jeho okolí, a celé téma tak obestíralo jakési tabu. První Alzheimer Café proto vzniklo jako místo, kde mohou lidé o nemoci bez ostychu hovořit a dozvědět se o mnoha jejích aspektech víc. Setkání měla s postupem času díky své neformálnosti, přátelské a jedinečné atmosféře obrovský úspěch a brzy se rozšířila i do jiných měst a zemí. 

Rádi bychom, aby se i město Chomutov mohlo zapojit do tohoto úžasného projektu. 
Alzheimer nadační fond
Podporujeme odborníky pečující o nemocné Alzheimerovou chorobou. Nedoufejte v zázračný lék, pomozte nám ho najít! Podpořte výzkum Alzheimerovy choroby a dalších neurodegenerativních nebo cévních onemocnění mozku, které vedou k demenci. I malá částka pomůže zlepšit péči o naše pacienty. Děkujeme!

Alzheimerovu chorobu zatím neumíme vyléčit, ale čím dříve onemocnění zachytíme, tím lepší léčebné výsledky se dají očekávat. Současné možnosti léčby řeší příznaky onemocnění. Tyto léky neprodlouží přežití pacientů, ale dokáží oddálit nejzávažnější stadia onemocnění, zlepšit paměť, kvalitu života a soběstačnost nemocných a snížit tak zátěž pečovatelů.

Naším cílem je, aby v České republice byl dostatek kvalitních profesionálů - lékařů, pečovatelů, vědců, kteří by se problematice Alzheimerovy choroby věnovali. 

Alzheimer nadační fond proto podporuje odborníky, kteří se zabývají výzkumem, diagnostikou, léčbou a péčí o pacienty s demencí. Díky našemu stipendijnímu fondu mohou mladí vědci a lékaři – neurologové, psychiatři, psychologové, terapeuti a další odborníci absolvovat stáže na renomovaných zahraničních pracovištích, kde se učí novým metodám. Naší podmínkou ale je, aby se vrátili zpět do České republiky a své zkušenosti zde využili. Podporujeme také výzkum Alzheimerovy choroby v naší zemi, regionální projekty, přispíváme na lektorskou činnost zahraničních vědců u nás. Nezapomínáme ani na profesionální pečující, rozvoj psychoterapeutických a dalších technik zlepšujících péči o nemocné s Alzheimerovou chorobou a dalšími demencemi. Náš fond tedy pomáhá tam, kde to není vidět na první pohled, ale je to potřeba. Jsme přesvědčeni o tom, že nejdůležitější jsou vždy lidé a že sebelepší vybavení a přístroje nemůžou fungovat bez kvalitních lékařů a pečovatelů.
www.alzheimernf.cz
 

250 km = 250 Kč za Květen

Jiří Holeček
250 Kč


❤️

Virtual Cafe

❤️

Iveta Hartlová
200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Alzheimer nadační fond, projekt: Alzheimer nadační fond