Piknikuv Klub, z. s.: Dárcovská výzva pro projekt Duševní zdravověda pro středoškoláky*ačky

Piknikův klub nevypouští duši na Mongol Rally

vybíráme od 22.5.2017
44 066 Kč
vybráno 22 % z 200 000 Kč

přispělo

55 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Říkáme si Piknikův klub, a jsme parta gentlemanů z Třebíče, kteří přináší trochu dobrodružství do všedních dnů a snaží se v lidech probudit touhu po objevování. Protože chceme jít příkladem, že nám touha po objevování rozhodně nechybí, rozhodli jsme se připojit k závodu Mongol Rally, v rámci kterého se vydají tři naše piknikovací “závodní speciály” letos v létě na závod z Anglie do Mongolska.

Při této jedinečné příležitosti jsme se rozhodli spojit své síly s Nevypusť Duši, z. s. a dokázat něco velkého!
Mongol Rally je největší automobilové dobrodružství, kterého se účastní více než 300 posádek z celého světa. Jedná se o charitativní závod dlouhý přes 12 000 km, vedoucí cestou necestou, horami, pouští a stepí napříč Evropou a Asií (fajnšmekři jedou i Afrikou).



Celé dobrodružství absolvují posádky bez podpory pořadatelů. Jste v tom pouze vy a vaši parťáci. Navíc, domovem se na několik týdnů stane malé, rozkodrcané autíčko za pár šupů, které má to nejlepší už dávno za sebou. A proč to všechno absolvovat v takovém prdítku?

Protože v silném a nadupaném autě to umí každý!

Mongol Rally je o tom ztratit se, padnout na dno a pomocí selského rozumu a důvtipu dostat tu hromádku šrotu do cíle. Nejde pouze o objevení vlastních skrytých možností, ale i o podporu dobré věci.

Závod má 3 jednoduchá pravidla. 

·        Jedete malým vrakem, 
·        jste v tom úplně sami,
·        musíte vydělat peníze na charitu.
 

A teď vám musí být jasné, proč do toho jdeme!

Naše moto – najdi vpohodě dobrodružství – více než přesně odkazuje na skutečnost, jak je pro nás (i ta duševní) pohoda důležitá. Být v pohodě je důležité nejen na dalekých cestách, ale i doma, v práci nebo ve škole. Proto jsme se rozhodli spojit své síly s iniciativou Nevypusť Duši a rozšiřovat povědomí o duševním zdraví i na piknikovací dece!

Cílem Piknikova Klubu je vybrat prostředky na vzdělávací projekt Nevypusť Duši, z. s., a podpořit tak vzdělávání středoškoláků v oblasti duševního zdraví.

Pomozte nám šířit osvětu a duševní pohodu!



Nevypusť Duši, z. s.
Prevence je efektivním nástrojem, který dokáže duševní obtíže podchytit včas. Dříve, než se stanou závažnými nebo se přerodí v duševní onemocnění. Podpořte interaktivní workshop Duševní zdravověda pro středoškoláky*ačky, který má za cíl přinášet osvětu o duševním zdraví a důležitosti prevence tam, kde je to potřeba - přímo k mladým lidem. 💜

💜 Duševní zdraví je důležitou součástí spokojeného života. Tak proč o něm mluvíme méně než o zdraví fyzickém? 💜


V Nevypusť duši to chceme změnit, a proto na našich workshopech zdůrazňujeme důležitost prevence od útlého věku a záleží nám na duševním zdraví mladých lidí

Duševní zdravověda pro středoškoláky a středoškolačky je interaktivní workshop o duševním zdraví pro studenty a studentky středních škol, zaměřený na osvětu a prevenci v oblasti duševního zdraví. Podpořte workshop Duševní zdravověda pro středoškoláky a středoškolačky a pomozte šířit včasnou prevenci po celé republice.

Z naší spolupráce ze školami vyplývá, že až 30 % studentů a studentek před workshopem neví, kam se obrátit v případě duševních obtíží. Po skončení workshopu byly základní kontakty na pomoc známy 93 % studentů a studentek.

Jak naložíme s vašimi dary?

  • 300 Kč zajistí tisk a distribuci přehledných infografik, které si studenti a studentky odnesou z workshopu s sebou
  • 900 Kč zajistí pětihodinový osvětový, sebepoznávací a preventivní program pro jednoho středoškoláka nebo středoškolačku
  • 1 500 Kč pokryje náklady na práci jednoho lektora nebo lektorky za pětihodinový workshop
  • 4 500 Kč postačí na edukaci pěti středoškoláků a středoškolaček, 2 lektory či lektorky a 5 hodin osvěty
Díky vaší podpoře naučíme ještě více mladých lidí jak pečovat o svou duši, jak včas rozpoznat varovné signály duševních obtíží a podpoříme je v tom, že je oukej říct si o pomoc, když se necítí dobře. 💜

Proč je to tak důležité? 


Díky podpoře našich darujících jsme už více než 16 000 studentů a studentek naučili, jak pečovat o své duševní zdraví. Děkujeme, že jste v tom s námi.

Tož dobře dovalte!

Jiri Matyas

Ať to sviští... ;-D

Petra Tylichová
500 Kč

Hodně štěstí, kluci! A koukejte se vrátit v pořádku ;-)

Hana Pitourová
1 000 Kč

go boys go!

Simča a Kuba Málkovi
1 000 Kč

Ať to klapne ;-)

Petr Loupal
333 Kč

Držím palce ;)

Zuza P.

Držím palce 😉

Dárce
500 Kč

Díky našemu senzačnímu LE MONDE - NEVYPUSTÍM, a to slibuji i za B. J., BON VOYAGE!

Václav Pšeja
5 000 Kč

První dárce <3 slibuji, duši nevypistím!

Dárce
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nevypusť Duši, z. s., projekt: Duševní zdravověda pro středoškoláky*ačky