Nadace Partnerství


Osvěta a poskytování informací Životní prostředí

Alej svobody '24

V sobotu 9. listopadu vysadíme v pořadí již sedmou Alej svobody. Nová alej vyroste na Broumovsku. Podpořte výsadbu darem a oslavte s námi výročí sametové revoluce.

Alej svobody'24

Přidejte se a pomozte nám vysadit Alej svobody'24. Naše republika potřebuje péči stejně jako česká krajina. Podpořte obojí darem na výsadbu Aleje svobody'24.
1 100 Kč
vybráno 0 % z 250 000 Kč

zbývá

198 dní

přispěli

2 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Podpořte výsadbu Aleje svobody'24, kterou vysadíme při příležitosti výročí sametové revoluce.

Alej svobody je již tradiční akcí Nadace Partnerství a její iniciativy Sázíme budoucnost, kdy společně s veřejností i partnery sází stromy jako symbol svobody a demokracie. Poslední Alej svobody vyrostla v Kujavách na Novojičínsku a stala se symbolem ozdravení krajiny a návratu svobody po těžkých dobách minulého století.

V místě, na kterém letos na podzim alej vyroste, se dnes nachází rovinaté pole. Alej tedy rozdělí velký půdní blok a zlepší tak prostupnost místní krajiny. Navíc propojí dvě cyklostezky na úseku Broumov - Hejtmánkovice - Křinice, díky čemuž vznikne procházkový okruh. Ten doplní již stávající velmi oblíbené broumovské turistické trasy v této lokalitě.

Místo je navíc známé výskytem jeřába popelavého, volavky a je teritoriem velkého množství dravců. Proto je v plánu společně s výsadbou zorganizovat workshop výroby berliček pro dravce.

  • Alej svobody rozdělí pole na menší celky a nabídne tak útočiště lidským i zvířecím obyvatelům. 
  • Propojí dvě cyklostezky a vznikne tak nový procházkový okruh.
  • Samotná akce, ale i následná péče o stromy pomůže rozvíjet komunitní život v okolí, porozumět místnímu dědictví a vytvářet novou historii Broumovska. 
Podpořte výsadbu aleje:

  • přispějte libovolnou částkou na organizační zajištění výsadby
Výtěžek této sbírky, garantované Nadací Partnerství, bude využit na organizační zajištění výsadby Aleje svobody'24, zapojení dobrovolníků do výsadbové práce, odborný dohled při výsadbě, nákup stromů včetně ochrany stromů proti poškození a dopravy sazenic na místo, označení stromů, následnou péči o stromy v dalších letech a další nezbytné náklady.

Děkujeme, že s námi pomáháte!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu