Prague Pride z.s.


Lidská práva Pomoc Ukrajině

Benefiční večer pro queer uprchlictvo v LGBT+ Komunitním centru

Zveme vás na benefiční promítání filmu "Putinovy Děti 404" (Rusko, 2014), které se uskuteční 26. února v 18:00 v LGBT+ Komunitním Centru.

8 047 Kč

přispělo

22 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
"Putinovy děti 404" je autentický dokument, který otevírá oponu nad skrytým světem ruské queer mládeže. Film odhaluje jejich každodenní životy, výzvy a odvahu v zemi, kde zákon zakazuje "propagaci netradičních vztahů". Skrze osobní příběhy, rozhovory a skutečné situace film ukazuje, jak tito mladí lidé hledají své místo ve společnosti, která je často nechápe a odmítá. 

Po projekci filmu vás čeká debata s ruským queer aktivistou Vasilijem Zhelninem a právníkem za lidská práva Maksem Oleničevem, kteří poskytnou hlubší vhled do témat, která film zobrazuje.

Film promítáme v originálním ruském znění s českými a anglickými titulky. Debata bude probíhat v anglickém jazyce. Pokud máte obavy z jazykové bariéry, neváhejte nás kontaktovat  jolana.hoskova@praguepride.com a pokusíme se zařídit překlad.

Váš příspěvek v minimální výši 242 Kč (symbolizující datum 24. 2. — den začátku války na Ukrajině) je nejen vstupenkou na tuto akci, ale také cennou podporou queer lidí, pro které domov přestal být bezpečným místem.

Jak váš dar využijeme:


  • Podpora a asistence pro LGBT+ uprchlictvo — poskytování nezbytné podpory queer lidem přicházejícím do České republiky z válečných oblastí, zejména z Ukrajiny a dalších zemí Východní Evropy. 
  • Podpora integrace a jazykové inkluzivity — nabídka programů v češtině, angličtině a ruštině; poskytování individuálních terapií a podpůrných skupin pro LGBT+ uprchlictvo, což napomůže jak jejich osobnímu rozvoji, tak lepšímu zapojení do společnosti.
Vaše přítomnost a finanční příspěvek nejsou jen gestem solidarity, ale skutečným činem pomoci a podpory pro ty, kteří to nejvíce potřebují.

Děkujeme a těšíme se na vás!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

❤️

Tonda
242 Kč

Ráda jsem podpořila.

Lenka Králová
1 452 Kč

Jsem s Vámi 🫶

Zdenek Svelch

Looking forward to the event

Reb Xiberras
484 Kč