Hiporehabilitace Brno z. s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Rehabilitace pro Lukáška na rok 2024

Díky vaší podpoře bude Lukášek moci docházet pravidelně na hiporehabilitaci a ježdění, které má moc rád a pomáhají mu. Lukášek má diagnostikovaný atypický autismus s mentální retardací a poškození 6. chromozomu. Tato diagnóza vyžaduje častou a pravidelnou pohybovou aktivitu a aktivní rehabilitaci. Přispěním jakékoliv částky usnadníte Lukáškovi a jeho rodině náročné financování pravidelných terapií. Při dosažení cílové částky bude mít terapie v centru Hiporehabilitace Brno na celý rok zdarma. Všichni dárci obdrží potvrzení o daru pro odpočet z daně z příjmu (i firmy). Pokud potřebujete darovací smlouvu, napište nám. Děkujeme!

Rehabilitace pro Lukáška na rok 2024

800 Kč
vybráno 1 % z 55 000 Kč

zbývá

186 dní

přispěli

2 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Lukášek měl od narození problémy s motorikou a trpěl hypotonií. Dlouho nám nechodil. Díky cvičení vojtovou metodou se asi ve 2,5 roce postavil a začal chodit. Zůstal však problém s hrubou i jemnou motorikou a s mluvením. Je znát motorické i mentální opoždění oproti vrstevníkům.

Ve třech letech mu byl diagnostikován atypický autismus s mentální retardací a genetické vyšetření zjistilo poškození 6. chromozomu.

Po nástupu do speciální třídy se hodně mentálně zlepšil. Naučil se číst s porozuměním, psát všechna písmena, akorát v matice to nejde. Co se nelepšilo, byla motorika a řeč.

Před 2 lety jsme začali chodit na hipoterapii a neurovývojovou rehabilitaci. Je mu nyní daleko lépe rozumět a zlepšil se i v motorice a hlavně ho ježdění na koníčcích moc baví. I paní logopedka potvrdila, že díky hipoterapii se daří lépe vyvozovat hlásky. Lukášek má totiž poškozenou dráhu mozek-jazyk, takže se musí každou hlásku naučit pomocí spec. cviků. 

Díky hipoterapii dělá Lukášek veliké pokroky a vždy se ohromně těší na další čas u koní.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu