Hiporehabilitace Brno z. s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Rehabilitace pro Terezku na rok 2024

Díky vaší podpoře bude Terezka moci docházet pravidelně na hipoterapii, kterou má moc ráda a pomáhá jí. Terezka trpí dětskou mozkovou obrnou – spastickou kvadruparézou. Tato diagnóza vyžaduje velmi častou a pravidelnou rehabilitaci. Přispěním jakékoliv částky usnadníte Terezce a její rodině náročné financování pravidelných terapií. Při dosažení cílové částky bude mít terapie v centru Hiporehabilitace Brno na celý rok zdarma. Všichni dárci obdrží potvrzení o daru pro odpočet z daně z příjmu (i firmy). Pokud potřebujete darovací smlouvu, napište nám. Děkujeme!

Rehabilitace pro Terezku na rok 2024

37 200 Kč
vybráno 53 % z 70 000 Kč

zbývá

188 dní

přispělo

25 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Terezka se narodila 11. 8. 2013 v 6. měsíci těhotenství a trpí dětskou mozkovou obrnou.

Narodila se společně se sestřičkou Karolínkou, která svůj boj o život prohrála po 30 minutách. Nikdo neví, co této nešťastné události předcházelo. Terezka byla měsíc v inkubátoru na jednotce intenzivní péče a další dva měsíce si pobyla na jednotce intermediální péče pod odborným lékařským dohledem.

 Do svých 8 let bez problému papala kašovitou stravu. Tento, pro nás obrovský úspěch, bylo těžké vybojovat, ale měli jsme z toho nesmírnou radost. Bohužel v březnu 2022 přišel zlom - náročný zápal plic. Podrobila se různým vyšetřením, kdy bylo zjištěno, že se jí strava dostává i do plic a z rozhodnutí lékařů jí byl zaveden PEG (speciální strava se jí podává sondou přímo do žaludku).

 Život se nám ze dne na den otočil vzhůru nohama...

My se ale nevzdáváme! Chceme se s Terezkou posunout o kousek dál.  Terezka je statečná holčička, i přesto že nevidí a pohybuje se velmi omezeně. My věříme, že jednoho krásného dne se všechno v dobré obrátí a Terezka nás překvapí. Chce to jen, věřit.

 Nepolevujeme v dosažení svých cílů, chceme nožičky a ručičky rozcvičit tak, aby se jednou Terezka mohla sama napít a udělat i nějaký ten krůček. K tomuto cíli nám pomáhá i HIPOTERAPIE, na kterou Terezka dochází 2krát až 3krát týdně + fyzioterapie a dechová cvičení.

Díky hipoterapii udělala Terezka za čtyři a půl roku cvičení obrovský pokrok. Přestala mít záchvaty epilepsie, byla uvolněná a usměvavá. Zdravotní problémy a operace spojená se zavedením výživové sondy na nějaký čas hipoterapii pozastavila. V současné době bez hipoterapie nemůžeme být, i maličký pokrok, pro nás bude obrovskou odměnou.

 Péče o Terezku je fyzicky i finančně náročná, proto budeme rádi za jakoukoliv pomoc. Za tuto pomoc vám všem ze srdce moc děkujeme a velice si jí vážíme.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Zdraví Fišnarovi 💕😊

Dana Fišnarová
1 000 Kč

Terezce prejeme nadale hodne radosti z konicku u Hiporehabilitace.

Alice a Mirek

Miroslav Trecha
2 400 Kč

Terinko, ať se hodně směješ a nic Tě nebolí. Všem přejeme pohodový předvánoční čas a pohádkové Vánoce... :-) Máme Vás moooooooc rádi.

M&O&D
500 Kč

❤️

Ivona Králová
1 000 Kč