Destiny Pet z.s.


Životní prostředí Zvířata

Pomoc pro kočky ze soudního vystěhování

Z naprosto šílených podmínek se nám podařilo získat tři kočky v katastrofálním stavu. Všechny tři jsou podvyživené, vyhnilé zuby, jedna FIV pozitivní, druhá FIP pozitivní. Šok přišel, když jsme zjistili, že den před vystěhováním rodina odvezla dalších 29 koček neznámo kam. Vzhledem k soudnímu vystěhování z bytu, který spíše připomínal kvot se snažíme získat zbývajících 29 koček a spomocí dalších útulků/azylů jim zajistit místo. Péče o kočky bude nesmírně nákladná a my bysme takový počet najednou nezvládli finančně ani kapacitně. Situaci řešíme, ale budou potřeba finance, protože ty chuděry na tom nejspíše nebudou lépe než ty tři, které již v péči máme.

vybíráme od 6.9.2023
73 605 Kč

přispělo

80 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kočky z naprosto otřesného a nepochopitelného případu vystěhování nejmenované rodiny shání pomoc. Vybydlené prostory, nánosy výkalů a moči.  
Kam rodina den před vystěhováním přesunula dalších 29 koček netušíme... 
Zachránily se celkem tři kočky, které měly štěstí v neštěstí. Nemáme slov. 
Kočky jsou v katastrofálním stavu. Nekastrované, podvyživené, neskutečně zapáchající. Mají obrovský strach.



Všichni tři jsou v dezolátním stavu, vyhublí na kost, dva mají naprosto vyhnilé zuby, jeden je FIV (kočičí AIDS) pozitivní, jeden má podezření na FIP. Aktuálně jsou ve stavu, kdy zdravotně nemůžou na žádný zákrok. Kočky jsou naprosto vystresované a nejmenší Kašpar (možný FIP) odmítá sám jíst a musí se rozkrmovat. Když mu člověk dá do tlamky jídlo, sní ho, ale sám si nevezme.

Kočky jsou apatické vůči okolí, rezignované a zlomené. Někde je dalších více jak 20 koček... Po poměrně složitém zjišťování se nám s rodinou podařilo spojit a snažíme se kočky získat. Dnes, 6.9 jsme přijali další čtyři. Zítra mají dojet další. Stále sháníme pro kočky místo! Všechny nemáme kam dát!



Například Melichar je pravděpodobně nejstarší z kocourů. Obrovská hlava a hadí tělíčko. Má v dezolátním stavu tlamu a zuby a velmi se bojí. Uvidíme jak bude přibírat. Je na něj zoufalý pohled s jakou odevzdaností a letargií se sebou nechá manipulovat. Prostě to vzdal... Doufám a věřím, že společně dokážeme zase zažehnout tu jiskru o kterou díky lidem přišel. 



Kočky, které jsou stále neznámo kde jsou v akutním ohrožení! Oslovujeme dobré spolky a útulky, které by mohli pomoci s jejich příjmem. Náklady budou ale enormní a potřebujeme finanční pomoc. Testy na FIV a FeLV, krve, operace, krmivo, veterinární ošetření. Bavíme se při lepším o desetitisících. Pokud se opravdu podaří získat všechny kočky, částka se může přehoupnout přes 100 000 Kč vzhledem k stavu v jakém zatím přijaté kočky jsou.



Po testech na FIV a FeLV dalších čtyř koček vyšla další pozitivní. Na pozitivní kočky, ačkoliv mohou spokojeně žít roky není místo. Těch málo útulků, kteří takové kočky berou mají plno. V Destiny Pet na ně máme pokoj, ale finančně to bude zkrátka ,,masakr". Bez pomoci se neobejdeme. Ty kočky chtějí žít, my jim chceme dát šanci, ale sami to nezvládneme.



Pohled je na ně naprosto zoufalý. Stále oslovujeme další zařízení a chtěli bychom vybrané peníze rozdělit mezi ty, kteří nabídli zatím pomoc. Situace je opravdu vážná!



Prosíme všechny, pokud jste útulek nebo azyl, máte zkušenosti s takovými případy ozvěte se prosím. Stále sháníme místo.

Pokud ne a můžete finančně přispět, moc prosíme, pomozte nám tyto kočky zachránit. pomozte nám je opět postavit na nohy, dopřát jim život bez bolesti a najít jim po té dlouhé cestě, která nás čeká domovy.

Děkujeme ze srdce za každou korunu!



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně sil vám a kočičkám!

Martina
2 000 Kč

Děkuji za vaší práci ... pro Melichara ...

Dárce
1 000 Kč

Děkuji za vaši obětavost a hodně štěstí a lásky pro kočičky 🙏🙏🙏❤️❤️❤️😺😺😺

Kateřina Vargová
400 Kč

Přeji zvířátkům mnohem lepší budoucnost než byla minulost.

František Orság
5 000 Kč

Snad nás bude víc kteří přispějí na tyhle zubožené kočky. Držím jim palce , Kája

Karla Vávrová
200 Kč

Je hrozné, jak se člověk dokáže chovat k němé tváři. Držím palce, aby se Vám je podařilo umístit a vyléčit.

Lukáš Gajda
1 000 Kč

Snad to trochu pomůže.....

Olga Rautnerova
500 Kč

Posílám pro kočičky,díky za to co děláte.

Jitka Schacherlová

:) na číčouny

Zdenda Staník
500 Kč

Hodně sil všem!!!

Darja Andršova
200 Kč