Otevřeno, z. s.


Vzdělávání a výzkum Osvěta a poskytování informací

Noc vzdělávání: Učím v bezpečí!

Chcete, aby byla škola místem, kde se děti cítí bezpečně? Podpořte již sedmý ročník Noci vzdělávání, kde se budoucí i současní učitelé dozví, jak mohou ve škole vytvářet bezpečné prostředí.

vybíráme od 15.3.2023
20 300 Kč
vybráno 20 % z 100 000 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Počet dětí, které zažívají úzkost, deprese a bojují s psychickými obtížemi se zvyšuje. 

Dokazují to i data od Linky bezpečí: v prvním roce pandemie se zdvojnásobil počet telefonátů dětí, které se potýkaly s úzkostí a po vypuknutí válečného konfliktu na Ukrajině počet telefonátů vzrostl na 115 %.


Proto se v rámci letošního ročníku Noci vzdělávání chceme zaměřit na téma bezpečného prostředí na českých školách. Usilujeme o školy bez srovnávání, ponižování, nálepkování nebo šikany. A na to mají největší vliv právě učitelé a učitelky.

Bez vaší podpory to ale nepůjde. Přidejte se k nám v úsilí o vytváření bezpečného prostředí ve školách, kde se děti budou učit naplno a s radostí!

Například díky vašim 1000 Kč můžeme inspirovat až 20 učitelů a učitelek k tomu, aby se o toto téma aktivně zajímali, vzdělávali se v něm a ve svých třídách vytvářeli bezpečnou atmosféru.


Chceme, aby pedagogické fakulty v Praze, Brně a Olomouci ožily 12. dubna desítkami workshopů, přednášek a diskuzí na témata:

  • jak vytvářet vzájemný respekt ve třídě i mimo
  • jak naučit děti zvládat vrstevnické konflikty i vlastní agresi 
  • jak mluvit o sexualitě ve školním prostředí
  • a další
Jsme Otevřeno, hnutí studentů, učitelů a vzdělavatelů na pedagogických fakultách. Chceme, aby se české školství změnilo od základů. Měňte ho s námi a pomozte, aby se děti ve škole cítily lépe a v bezpečí!


DĚKUJEME VÁM!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Mockrát děkuji za úžasný program a velmi pěkné přednášky, workshopy i pěknou přípravu na naší fakultě.

Tomáš Holada
200 Kč

Díky, že se můžu zúčastnit i letos!

Dárce

Jako začínající učitelka velmi vítám akce, kde se můžu nechat inspirovat a povzbudit v záležitostech ohledně práce s dětmi ve třídě. Jsem ready učit angličtinu, ale v situacích, kdy se děje něco nepříjemného mezi dětmi, už jsem si jistá méně... ať už jde o náhlý pláč, konflikt mezi spolužáky, odmítání spolupráce nebo jakoukoli jinou nenadálou situaci, ve které děti dávají najevo, že něco není dobře. Děkuju všem dobrovolníkům a hostům Noci vzdělávání, že chtějí nám (budoucím i začínajícím) učitelům pomoci získat dovednosti potřebné pro utváření bezpečného prostředí pro učení. ♥ Ať se Noc podaří a ať má dobrý dopad na děti i na učitele!

Klára Mácová
2 000 Kč

🎸+🎤=❤️

KytarovkaBrno
7 000 Kč

Učme v bezpečí :)

Jakub Charvát
150 Kč

Děkuji za Vaši práci! :-)

Jana Bošková
300 Kč